Misplaatste actie Van Basten groots opgepakt door media

24 november 2019, 23:10

Het incident rondom Marco van Basten heeft niet alleen in Nederland het nodige stof doen opwaaien, ook in het buitenland gaat de voetbalanalist over de tong. De buitenlandse media veroordelen de actie van San Marco, zeker omdat er in dit weekend stilgestaan wordt bij racisme in de Eredivisie.

Frank Wormuth werd zaterdagavond voorafgaand aan de wedstrijd tegen Ajax geïnterviewd door Hans Kraay jr. Toen het interview was afgelopen, zei Van Basten hoorbaar 'Sieg Heil' in de studio van FOX Sports. "Excuses hiervoor, het was meer om het Duits van Hans uit te leggen", zei hij schuldbewust, maar het kwaad was al geschied. De internationale media pakken het nieuws ook groots op.

Lees ook: Totaal misplaatste opmerking Marco van Basten: "Sieg Heil"

'Hij was een idool op het voetbalveld. Maar de tv-analist nam nu de verkeerde afslag met zijn nazigroet richting de Duitse coach Frank Wormuth', schrijft het Duitse Kicker. Ook Bild is niet mals en denkt dat de acties rondom racisme lijden onder deze uitspraak. 'Die inspanningen in het weekend zijn vertrapt door Van Basten.'

Ook in België is de actie opgemerkt. 'Die actie zorgde meteen voor heel wat verbijstering op de social media. Net dit weekend wordt in het Nederlands voetbal een statement gemaakt tegen racisme en discriminatie, na de gebeurtenissen van vorige week tijdens FC Den Bosch-Excelsior', valt te lezen op de site van Het Laatste Nieuws.

Het Spaanse El Mundo Deportivo wijdde ook een bericht over de gebeurtenissen zaterdagavond en ook het Franse L'Équipe gaf er ruchtbaarheid aan. Ongetwijfeld krijgt de onhandige actie van Van Basten nog een flink staartje.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen