Slot kritisch: "Misschien wel de minste wedstrijd van dit seizoen"

24 november 2019, 10:02

Arne Slot vond dat zijn elftal zaterdagavond niet groots speelde op bezoek bij FC Utrecht. De oefenmeester zag zijn elftal worstelen met de druk van de Domstedelingen. "Dit was misschien wel de minste wedstrijd van het seizoen", zei de coach ondanks de klinkende zege. 

Tijdens de persconferentie ging Slot in op de 0-3 overwinning. "En dan doe ik FC Utrecht misschien wel tekort, want zij speelden zo dat we niet in ons voetbal kwamen. Des te blijer ben ik nu met de overwinning. Maar dat het ons niet zo gemakkelijk gaat als we minder spelen, vond ik vandaag wel aan de orde."

Slot zag dat AZ met name moeite had met de enorme druk van FC Utrecht. "Ze hebben ons op het hele veld afgejaagd en dan zie je dat voetbal dicht bij elkaar ligt. Als zij ons afstraffen in de opbouw, roept iedereen dat we enorm naïef zijn. Nu scoren we net uit een opbouwsituatie en is het allemaal goed."

Van den Brom

Dat FC Utrecht zo veel druk zette, had volgens trainer John van den Brom ook te maken met het verloren duel met Ajax. "Toen kwamen we nooit in de duels, dat wilden we in een thuiswedstrijd niet. En als je AZ de tijd en ruimte geeft, durven en kunnen ze zich er wel onderuit voetballen. Daarom wilden we drukgeven op de bal", aldus de oefenmeester, die baalde dat het geen resultaat opleverde.

"Het zit soms in momenten. Onze kans via Simon Gustafson gaat er niet in, zij scoren wel uit een lucky vrije trap", legde hij uit. "Over de agressiviteit ben ik tevreden, maar je verliest wel en de afstand tot AZ wordt groter. Voorlopig hoeven we daar niet meer heen te kijken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen