Gudde nuanceert terugkeer Nijland: "2 á 3 uur per week"

24 november 2019, 10:44   Bijgewerkt: 24 november 2019, 11:15

Hans Nijland keerde deze week terug bij FC Groningen, maar had sowieso nog een rol als adviseur bij de club. Directeur Wouter Gudde had hem na zijn vertrek direct gevraagd om te blijven adviseren en nu komt hij bij de media-tak helpen. "Maar dat is iets voor 2 á 3 uur per week en het werd door sommigen gepresenteerd als een comeback voor tachtig uur", aldus Gudde.

Dat zei hij tegenover FOX Sports. "Ik heb Hans gevraagd of hij een jaar lang als adviseur te blijven, de overdrachtsperiode was te kort", zei Gudde. "Ik zou naïef zijn als ik daar geen gebruik van zou maken." Toen de media-afdeling op het bordje van Gudde viel na het vertrek van Robbert Klaver, was het lijntje naar Nijland dus enorm kort.

Lees ook: Al afgezwaaide Nijland keert terug bij FC Groningen

"Hij was enorm groot in de advertentiewereld, zo is hij vroeger begonnen en een bedrijf in die branche heeft hij zeer succesvol verkocht. Hij heeft zoveel affiniteit met dit project", legde Gudde uit. "Ik verzamel een team van mensen om me heen om met z'n allen beter te presteren. Die kwaliteit heeft Hans, anders kun je geen 23 jaar directeur zijn."

Over dat vertrek van Klaver wilde Gudde niet al te veel kwijt, maar het verschil van inzicht zat in de manier waarop er geld verdiend moest worden. "Al zeven jaar op rij missen we structureel inkomsten. Dat ligt niet aan personen, maar dan moet er iets veranderen. Als je het daar niet over eens wordt, moet je uit elkaar gaan en dat is nooit leuk."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen