'Van Bommel benoemt Dumfries tot nieuwe aanvoerder van PSV'

24 november 2019, 12:02   Bijgewerkt: 24 november 2019, 13:45

Denzel Dumfries is per direct de nieuwe aanvoerder van PSV. De selectie van de Eindhovenaren is daarover zondag ingelicht door trainer Mark van Bommel en hij neemt de band over van Pablo Rosario, die hem droeg omdat de eerste captain (Ibrahim Afellay) geen speelminuten maakte.

Dat schrijft het Eindhovens Dagblad althans. Tegen sc Heerenveen zal Dumfries – die eerder aangaf het een eer te vinden om captain te zijn – de band dragen bij de Eindhovenaren. Onduidelijk is of de basisplaats van Rosario wel in tact blijft, nu hij de band dus niet meer om zijn arm heeft. De rol van Afellay is al langere tijd een kleine bij PSV: ook nu hij inmiddels weer helemaal fit is, komt hij niet aan de bak onder Van Bommel, die vrijdag aangaf dat hij niet goed genoeg is om te spelen

"Ik ben nu in een fase dat ik daar extra verantwoordelijkheid in wil nemen. Ik ben ook zo'n type dat altijd bezig is met medespelers motiveren en met de boel aanjagen", zei Dumfries in juli na het vertrek van Luuk de Jong en Daniel Schwaab - hoewel hij inmiddels is teruggekeerd bij PSV. De back staat sinds 2018 onder contract bij PSV en is een vaste waar in Eindhoven en voor het Nederlands elftal, al kwam hij in de laatste interlandperiode niet tot speelminuten.

Lees ook: Dumfries wil leidersrol en denkt aan aanvoerdersband bij PSV

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen