Ziyech en Onana kanshebber op speler van het jaar in Afrika

24 november 2019, 12:16

Ajax-spelers Hakim Ziyech en André Onana zijn genomineerd bij de laatste dertig voor de award 'Afrikaans Speler van het Jaar'. Vorig seizoen zat Ziyech niet bij de laatste tien, ditmaal maakt hij dus nog wel kans. De concurrentie is met onder anderen Mohamed Salah, Pierre-Emerick Aubameyang, Riyad Mahrez, Nicolas Pepe, en Sadio Mané overigens niet mals.

Salah werd de afgelopen twee jaar gekozen tot de beste voetballer van Afrika, in beide edities gevolgd door Premier League-collega's Sadio Mané (Senegal) en Arsenal-spits Pierre-Emerick Aubameyang (Gabon). Onana en Ziyech waren vorig seizoen lang in de race, maar moesten het uiteindelijk afleggen bij de laatste tien én in het elftal van het jaar, waarin ze niet werden opgenomen. Mahrez, Naiby Keïta en Thomas Partey kregen de voorkeur op het middenveld, Denis Onyango (Mamelodi Sundowns/Oeganda) stond in het doel boven Onana.

Door het goede jaar van Ajax en met hen Ziyech en Onana is de kans groot dat ze ditmaal wel tot de laatste schifting komen. Ook kwam de Confederation of African Football (CAF) nog met een aantal nominaties, bijvoorbeeld die van trainer en talent van het jaar van Afrika. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen