Wormuth aanvaardt excuses Van Basten: "Okay voor mij"

24 november 2019, 13:41

Frank Wormuth heeft de woorden van Marco van Basten over zich heen laten komen. De misplaatste grap van de analist bij FOX Sports raakte de trainer van Heracles Almelo naar eigen zeggen niet en hij wil zich er ook niet te druk om maken. "Het is okay voor mij, ik zie geen enkele connectie tussen zijn woorden en mezelf", zei de coach over de 'Sieg Heil' opmerking van San Marco.

Tegenover TC/Tubantia reageerde Wormuth, die al contact had met Van Basten, op het voorval. "Hij belde me midden in de nacht op en zei dat het een slechte grap was. Hij had het gezegd omdat het Duits van Hans Kraay zo slecht is en dat het niet om mij ging. Prima, ik heb in het Nederlands geantwoord dat ik me niet aangesproken voel."

Dat het voorval plaatsvond, kwam mede door Hans Kraay jr., die onverwachts in het Duits begon, terwijl Wormuth had voorgesteld om in het Engels of Nederlands te praten. "Hans vond dat prima, maar begon tot mijn verrassing toch in het Duits, dus ik viel even stil na zijn eerste vraag. Maar goed, daarna ben ik door gegaan in het Duits. Ik hoorde pas na de wedstrijd dat er iets was voorgevallen", aldus Wormuth.

Lees ook: Misplaatste actie Van Basten groots opgepakt door media

Dat het in Duitsland wél voor grote opschudding zorgde, kan Wormuth wel begrijpen. "In Duitsland kun je vanwege de geschiedenis echt geen 'Sieg Heil' zeggen. Daarom pakken ze het groots op." 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen