Teruggekeerde Bergwijn helpt PSV aan de zege op sc Heerenveen

24 november 2019, 16:31

Bij de terugkeer van Steven Bergwijn en Donyell Malen heeft PSV voor het eerst sinds 6 oktober drie punten gepakt. Daarbij speelde eerstgenoemde een zeer belangrijke rol. De international maakte zondagmiddag tegen sc Heerenveen twee goals en dat was precies genoeg voor de overwinning: 2-1. Omdat de Friezen snel na rust op 2-1 kwamen, werden het nog 35 spannende minuten. Al tijdrekkend trok PSV de broodnodige zege toch over de streep.

De laatste wedstrijd die PSV met internationals Malen en Bergwijn had gespeeld, was tegen FC Utrecht. Dat duel ging met 3-0 verloren en was het begin van de dramatische serie van PSV die volgde. Er volgden nederlagen tegen AZ (0-4), Willem II (2-1) en de Eindhovenaren speelden op het nippertje gelijk bij Sparta Rotterdam (2-2). Ook in de Europa League ging het slecht, PSV pakte slechts een punt tegen LASK Linz en moet vrezen voor uitschakeling.

Nu Malen en Bergwijn eindelijk weer terug waren, hoopte het niet heel goed gevulde Philips Stadion dat er weer eens gewonnen zou worden. Dat moest dus gebeuren tegen sc Heerenveen, dat in september op bezoek bij Ajax voor het laatst had verloren. Daar tegenover stond dat de Friezen in 2009 voor het laatst hadden gewonnen in Eindhoven en vorig seizoen met 3-0 klop hadden gekregen van PSV.

PSV had duidelijk de overhand, maar het was niet zo dat Heerenveen ongevaarlijk was. Bij een 1-0 stand schoot Chidera Ejuke te slap in en op slag van rust mikte Jens Odgaard voorlangs. Zo ontsnapte PSV twee keer aan een tegentreffer, maar snel na rust kwam die er alsnog. Het team van Johnny Jansen was een stuk beter dan PSV uit de kleedkamers gekomen en drong PSV terug richting eigen doel. De treffer van Odgaard was een logisch vervolg, de spits schoot na een passje van Ejuke raak via Lars Unnerstall.

Die laatste redding was vlak voor het ingaan van de vijf minuten blessuretijd. Op dat moment wankelde PSV, alles werd in het werk gesteld om de drie punten over te houden. Zo ging PSV bij een vrije trap naast het strafschopgebied van Heerenveen zelfs tijdrekken in plaats van de 3-1 te zoeken. Heerenveen, dat op basis van de tweede helft wel een punt had verdiend, ging uiteindelijk toch ten onder. PSV boekte eindelijk weer eens een zege, al was het met hangen en wurgen. Voor Mark van Bommel is het de hopen dat het een opmaat is naar meer...

Opstellingen en beoordelingen*:

PSV: Lars Unnerstall 7, Denzel Dumfries 6, Timo Baumgartl 5, Nick Viergever 6, Michal Sadílek 5.5 (86. Daniel Schwaab -), Pablo Rosario 7, Ryan Thomas 6 (74. Jorrit Hendrix -), Mohamed Ihattaren 7.5, Steven Bergwijn 8 (64. Cody Gakpo 5), Donyell Malen 5.5, Ritsu Doan 5.

sc Heerenveen: Warner Hahn 7, Ricardo van Rhijn 5, Ibrahim Dresevic 5.5, Sven Botman 6, Sherel Floranus 6.5, Rodney Kongolo 6 (74. Joey Veerman -), Jordy Bruijn 6.5 (46. Alen Halilovic 6.5), Hicham Faik 5 (88. Anders Dreyer -), Mitchell van Bergen 6, Jens Odgaard 6, Chidera Ejuke 5.5.

Man of the match: Steven Bergwijn

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen