Ajax vrouwen blijven moeizaam in het spoor van PSV en Twente

24 november 2019, 16:37

De vrouwen van Ajax blijven in het spoor van koploper FC Twente en PSV. De ploeg van Danny Schenkel had het zondagmiddag op bezoek bij sc Heerenveen niet makkelijk, maar een treffer van Eshly Bakker (op archiefbeeld) was genoeg voor de 0-1 zege en het weer innemen van de tweede plaats.

FC Twente en PSV wonnen beide vrijdagavond al met ruime cijfers (4-0), maar zo eenvoudig verging het Ajax – de club die het drietal topclubs uit Nederland vol maakt – zeker niet. Beide ploegen speelden zonder al te veel risico voor de pauze, het is dat Soraya Verhoeve een prachtige voorzet in huis had vlak voor de rust, waaruit Bakker de openingsgoal kon binnenkoppen.

Niet veel later voorkwam Verhoeve met een tackle een counter van sc Heerenveen, dat in de tweede helft ook nog een keer gevaarlijk werd. Eerst lag Ajax-keeper Lize Kop in de weg en een kwartier voor het einde schoot invalster Williënne ter Beek voor open doel over, waardoor Ajax uiteindelijk met pijn en moeite stand hield.

Door de 0-1 zege blijft Ajax op de tweede plaats staan in de Eredivisie, nog wel achter koploper FC Twente. Die ploeg staat na de winterstop weer op het programma, maar voordat de dames de rustperiode ingaan, wacht voor de Amsterdammers nog het treffen met PEC Zwolle.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen