PEC Zwolle baalt van vuurwerk: "De fans vlogen uit de bocht"

25 november 2019, 00:06

PEC Zwolle won zaterdag met 3-1 van Fortuna Sittard, maar toch was er niet alleen maar vreugde bij de club uit Overijssel. Al na drie minuten werd de wedstrijd gestaakt omdat er vuurwerk op het veld gegooid werd. Voorzitter Adriaan Visser is niet blij.

Hij beseft in gesprek met RTV Oost dat de fans niet goed handelden. "Er werd doelgericht vuurwerk op het veld gegooid en dat kan natuurlijk niet. Sommige mensen vinden dat vuurwerk in het stadion zou moeten kunnen. Maar ik vind dat niet, de KNVB vindt dat niet en de politie en Openbaar Ministerie vinden dat ook niet", zegt de preses.

De fans wilden de ploeg steunen aangezien het niet goed gaat in de competitie. "Er zat druk op, ook bij de spelers. De supporters hebben geprobeerd om dat te ondersteunen, maar vlogen uit de bocht door vuurwerk op het veld te gooien", zegt Visser, die weet dat de KNVB ongetwijfeld gaan ingrijpen. "Ik vrees dat het ons ongetwijfeld wat centjes gaat kosten en dat is zo onnodig. Het blijft een beetje boven deze wedstrijd hangen en dat moeten we met elkaar niet willen. We hebben in de loop van deze week overleg met het Openbaar Ministerie. Er zijn beelden gemaakt en degenen die dit uitgehaald hebben, daar gaan we mee in gesprek. Dit zal helaas wel gaan leiden tot stadionverboden." 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen