Advocaat en Berghuis vol lof over het spel van Senesi

25 november 2019, 07:55   Bijgewerkt: 25 november 2019, 08:10

Dick Advocaat vindt dat Marcos Senesi een goede aankoop voor Feyenoord is geweest. In de eerste weken dat de Argentijn speelde maakte hij geen sterke indruk en ook onder de nieuwe trainer werd hij niet direct opgesteld. Afgelopen zondag maakte de miljoenenaankoop een uitstekende indruk tegen FC Groningen en dat oogstte lof vanuit het Feyenoord-kamp. "Hij speelde weer uitstekend", sprak Advocaat na afloop.

Eind september maakte Senesi zijn langverwachte debuut in de wedstrijd tegen Emmen, maar dat ging niet zoals gehoopt. De verdediger ging openlijk in de fout en ook de weken hierna ging hij mee in het niveau van het dolende Feyenoord. Zo'n twee maanden later ziet de wereld er heel anders uit. Feyenoord heeft de lijn omhoog te pakken en Senesi is achterin een van de sterkhouders. "Ik vond hem uitstekend spelen", zei Advocaat in De Telegraaf. "Niet alleen defensief, maar ook aan de bal. Hij straalt veel rust uit en is ook niet verlegen als hij de bal krijgt. Hij weet ook waar hij de bal moet inspelen."

Dat Senesi nog geen Nederlands of Engels sprak was voor Jaap Stam, de vorige trainer van Feyenoord, genoeg reden om de Argentijn niet op te stellen. Advocaat ziet dat Senesi ook hier stappen in maakt. "Die jongen krijgt twee keer in de week Engelse privéles en ook nog eens twee keer op de club", vertelt hij. "Dus hij is daar heel intensief mee bezig. Maar al praat hij Chinees. Dat Eric Botteghin vandaag naast hem stond, helpt ook. Hij is in de onderlinge verhoudingen beter dan de andere jongens."

Berghuis: "Goede toevoeging"

Ook Feyenoord-aanvoerder Steven Berghuis is maar wat blij met de nieuwe aankoop van Feyenoord en stelt dat hij misschien op 'moeilijke momenten in de ploeg kwam'. "Hiervoor vonden we hem ook al goed. Het vergrootglas lag er zó erg op bij hem, omdat het een jongen is die zoveel miljoen euro kostte. Maar andere clubs halen nog veel meer spelers, die nog veel meer miljoenen kosten. Het moet wel normaal gaan worden dat je zulke spelers binnenhaalt. En hij laat ook gewoon zien dat hij het waard is. Een goede toevoeging aan de groep. We zijn blij met hem."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen