Napolitaanse chaos duurt voort: preses wil 25% salaris inhouden

25 november 2019, 11:51

Het is al weken onrustig bij Napoli, maar nu lijkt de chaos extreme proporties aan te nemen. Voorzitter Aurelio De Laurentiis is volgens verschillende Italiaanse media bereid om de selectie een boete op te leggen van in totaal zo'n 2,5 miljoen euro. De spelers van de Zuid-Italiaanse club weigerden begin november na het Champions League-duel tegen RB Salzburg op trainingskamp te gaan en dat kan de spelers nu megaboetes gaan opleveren.

De flamboyante preses wil de muitende spelers hard aanpakken en zou naar verluidt een verzoek hebben ingediend om 25% van de maandsalarissen van elke speler in te houden. De lonen voor oktober zouden dan ook nog niet zijn uitbetaald.

Voor de Braziliaanse middenvelder Allan kan de werkweigering nog duurder worden. Nadat de spelers bekend maakten dat zij niet op trainingskamp zouden gaan, kwam het bijna tot een fysieke confrontatie tussen Allan en Edo De Laurentiis, de zoon van de voorzitter. Voor Allan ligt er dan ook een boete in het verschiet van 50% van zijn maandsalaris, wat ongeveer neer komt op een slordige 200.000 euro.

De spelers van Napoli zouden al verschillende advocaten hebben ingeschakeld om zich te verweren tegen de aanklachten van de voorzitter. De Laurentiis wil de spelers op twee manieren aanpakken: contractschending en imagoschade. Napoli kwam zaterdag niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij AC Milan en heeft daardoor al zes wedstrijden op een rij niet gewonnen, crisis alom.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen