Dest wordt eerste Ajax-goal ontnomen door hak van Huntelaar

25 november 2019, 14:31

Klaas-Jan Huntelaar heeft de vierde Ajax-goal op zijn naam gekregen in de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Heracles Amelo (4-1). Sergiño Dest schoot de bal richting het doel, maar via de hak van Huntelaar ging de bal binnen. De Amerikaanse rechtsback claimde de goal, maar ligt er niet wakker van dat het doelpunt niet op zijn naam is komen te staan. "Een assist of een goal, het maakt voor mij niet uit", zei hij.

Dest viel ruim twintig minuten voor tijd in voor de geblesseerde Noussair Mazraoui en beleefde een enerverend slot van het duel. Drie minuten voor tijd leek hij te tekenen voor de vierde goal van Ajax en zijn eerste in dienst van Ajax, maar dat feest ging door toedoen van Huntelaar helaas niet door. Via de hak van de 36-jarige spits ging de bal in het doel, waardoor de goal uiteindelijk op zijn naam is gezet. "Klaas ging van die grapjes maken en zei tegen mij dat het een mooie assist was", sprak negentienjarige rechtsback in gesprek met Ajax Life. "Maar we hebben tenminste gescoord voor het team. Voor mij voelt het goed."

Dest ging vlak voor tijd behoorlijk in de fout bij de tegentreffer van de Amsterdammers. Hij verspeelde als laatste man de bal aan Cyriel Dessers, die daarna oog in oog met Andre Onana geen fout maakte. "Dat is natuurlijk minder. Alles was mooi en toen was dit minder, maar dat is een leermoment. Ik heb hier echt van geleerd, zo'n fout ga ik nooit meer maken. Ik was gewoon te nonchalant."

Voor Huntelaar is het de vierde goal van het seizoen. Hij was eerder dit seizoen ook al betrokken bij een soortgelijke situatie. Toen waren de rollen omgedraaid en was hij de speler van wie een goal werd ontnomen. Een vrije trap tegen sc Heerenveen ging toen via de rug van ploeggenoot Dusan Tadic in het doel, waardoor de goal op zijn naam kwam.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen