Van Basten na 'Sieg Heil'-uitspraak een week niet bij FOX Sports

25 november 2019, 17:29

Marco van Basten is deze week niet te bewonderen bij FOX Sports. De televisiezender heeft besloten tijdelijk af te zien van de diensten van de analist naar aanleiding van zijn misplaatste opmerking van afgelopen zaterdag. De voormalig bondscoach van het Nederlands elftal ging toen de fout in door tijdens een tv-uitzending 'Sieg Heil' te roepen.

Dat deed hij in het programma De Eretribune na een interview in het Duits tussen Hans Kraay jr. en Heracles Almelo-trainer Frank Wormuth. Toen de verslaggever en coach elkaar de hand schudden, was Van Basten plots te horen met een nazigroet. Het fragment ging snel rond op social media en zorgde zowel bij binnen- als buitenlandse media voor verbazing en kritiek.

FOX Sports laat maandag in een statement weten dat Van Basten een fout heeft gemaakt. 'Met een verkeerde grap op een verkeerd moment schoot hij deze avond mis. Wat er is gebeurd was dom en ongepast en FOX Sports neemt afstand van hetgeen zaterdagavond in de uitzending door Marco van Basten is gezegd', aldus de televisiezender.

De gage die Van Basten hoort te krijgen, wordt geschonken aan het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD), ter bevordering van het bewustzijn en kennis over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog.

Van Basten, die nog tijdens de uitzending zijn excuses aanbood, heeft volgens FOX Sports niemand willen kwetsen. De consequenties accepteert hij. De televisiezender laat de voormalig Oranje-bondscoach niet vallen en blijft achter de samenwerking staan. Volgende week zaterdag 7 december keert van Basten terug aan tafel van De Eretribune.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen