Tagliafico verbaast zichzelf: "Genieten van mijn nieuwe rol"

25 november 2019, 18:50

Zijn voornaamste taak is verdedigen, maar Nicolas Tagliafico meldt zich ook geregeld in het strafschopgebied van de tegenstander. Vaak met succes, want de Argentijn maakte al twaalf doelpunten voor Ajax. Dat zijn er een stuk meer dan hij bij al zijn andere clubs maakte.

"Ik heb mezelf ook verbaasd", vertelt hij tegen Ajax TV. "In mijn carrière had ik iets van zes goals gemaakt. En hier sta ik nu al op twaalf doelpunten. Ik kan daar wel van genieten. Genieten van mijn nieuwe rol als goaltjesdief. Maar ik moet mij ook blijven focussen op mijn basistaak. En dat is belangrijk zijn in de verdediging. Als je dan ook kan aanvallen, is dat nog beter."

Wat Tagliafico ook verbaast, is het aantal talenten dat bij Ajax wordt ingebracht. "Sinds ik hier ben, heb ik zeker met ongeveer 15 of 20 spelers van 17, 18, 19 jaar getraind. Dat verbaast mij echt, want ze zijn met velen, maar ze hebben ook allemaal kwaliteit. Mooi om te zien dat een club zo veel kan putten uit jeugdteams. Echt indrukwekkend."

Champions League

Woensdag neemt Ajax het in de Champions League op tegen Lille. Wordt er in Frankrijk gewonnen, dan is kwalificatie voor de knock-outfase normaliter een feit. "We hebben zin om Europa te laten zien dat Ajax nog steeds sterk is, en dat we het in ons hebben om hetzelfde voetbal op de mat te leggen. En dat we de hele wereld kunnen aantonen dat we een sterk team zijn", aldus Tagliafico.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen