Eerste Divisie: De Graafschap lijdt eerste nederlaag, NAC wint

25 november 2019, 21:58

De Graafschap heeft in de zestiende speelronde van de Eerste Divisie zijn eerste nederlaag geïncasseerd. Op bezoek bij Jong AZ ging de runner-up met 2-1 onderuit. NAC Breda klom dankzij een 3-1 zege op bezoek bij Jong PSV op de ranglijst, NEC kwam in eigen huis niet voorbij Jong FC Utrecht: 0-0.

Jong AZ - De Graafschap 2-1

De Doetinchemmers konden bij een zege op gelijke hoogte komen met koploper Cambuur, maar lieten dat dus na. Het begon allemaal nog wel zo goed voor De Graafschap. Na drie minuten miste Ralf Seuntjens een grote kans, waarna het tien minuten later alsnog raak was. Op aangeven van Leeroy Owusu maakte de spits alsnog de openingstreffer: 0-1. Nog voor rust waren er voorts kansen voor Mohamed Hamdaoui en Branco van den Boomen, maar zij lieten het na om te scoren.

Dat kwam De Superboeren na rust duur te staan. In een tijdsbestek van vijf minuten kantelde Jong AZ-aanvaller Zakaria Aboukhlal het duel met twee doelpunten hoogstpersoonlijk. Diezelfde Aboukhlal had er nog meer kunnen maken, ware het niet dat hij een kopdoelpunt en van dichtbij een enorme mogelijkheid (redding Hidde Jurjus) miste. Ook Ferdi Druijf miste vlak voor tijd nog een grote kans op 3-1.

Jong PSV – NAC Breda 1-3

NAC Breda wist na zes competitieduels eindelijk weer eens te winnen. Op bezoek bij Jong PSV kwamen de Bredanaars na ruim twintig minuten spelen op voorsprong dankzij een volley van Luka Ilic in de verre hoek. Nog voor rust kopte Finn Stokkers de tweede binnen. Vanuit het niets kwam Jong PSV na rust terug in het duel, dat werd gespeeld in het stadion van FC Eindhoven. Sekou Sidibe zorgde voor de aansluitingstreffer. Invaller Jordan van der Gaag had twintig minuten voor tijd pech toen zijn inzet op de paal belandde. Jong PSV werd daarop dreigender, maar Nick Olij bleek een heuse sta in de weg. In de slotfase werd de zege dankzij een doelpunt van Van der Gaag alsnog definitief veiliggesteld.

Jong Ajax – Helmond Sport 1-1

Nummer zeventien Helmond Sport pakte op bezoek bij nummer drie Jong Ajax een knap punt. De Helmonders kwamen na een kwartier spelen na een snelle uitbraak op voorsprong. Givan Werkhoven kroonde zich tot doelpuntenmaker: 0-1. Daan Klomp kopte vervolgens bijna de 0-2 binnen. Na rust kwam Jong Ajax alsnog langszij. Jurgen Ekkelenkamp was de doelpuntenmaker. Jong Ajax raakte in het vervolg nog de paal, maar gescoord werd er niet meer.

NEC Nijmegen – Jong FC Utrecht 0-0

Nummer vier NEC, de laatste weken toch bezig aan een prima reeks, kwam in eigen huis niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen middenmoter Jong FC Utrecht. Desondanks gaan de Nijmegenaren nog wel aan kop in de strijd om de tweede periode.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen