Álvarez laat zich niet van de wijs brengen door reserverol

26 november 2019, 08:52

Ajax maakte afgelopen zomer vijftien miljoen over aan Club América voor de komst van Edson Álvarez, maar de Mexicaan is er nog niet in geslaagd een vaste basisplaats te veroveren bij zijn nieuwe club. Zorgen maakt de verdediger annex middenvelder zich echter niet.

Álvarez, 31-voudig Mexicaans international en grootheid in eigen land, kwam de voorbije wedstrijden slechts als invaller aan de bak. "Ik wist dat ik naar een grote club ging en met zulke goede spelers voor je in het team is het niet moeilijk om geduld te hebben. Mijn niveau moet nog verder omhoog, maar de aanpassing gaat goed", zegt hij tegen De Telegraaf.

?Met trainer Erik ten Hag praat Álvarez veel over zijn verbeterpunten. "Het voetbal hier is zó veel sneller dan in Mexico. Daar kun je met de bal aan je voet rustig oplossingen bedenken, maar hier moet dat in een split second. Vergeet niet dat ik hier pas drie maanden woon, nog jong ben en ik qua leven en voetbal in een compleet andere wereld ben terechtgekomen", vervolgt hij.

Dat hij niet altijd aan spelen toekomt, wordt veelvuldig opgepikt door Mexicaanse media. "Als je één keer niet speelt, ontploffen de sociale media. 'Edson altijd op de bank', staat er dan. En na mijn doelpunten tegen APOEL en Lille in de Champions League was ik de superster. Ze snappen niet dat ik tijd nodig heb, vinden dat ik altijd in de basis moet staan. Maar ik laat me daardoor niet van de wijs brengen en volg mijn eigen koers, omdat ik weet dat het de goede is."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen