De Jong vindt dat Messi de Ballon d'Or moet grijpen

26 november 2019, 17:04   Bijgewerkt: 26 november 2019, 18:56

Als het aan Frenkie de Jong ligt, gaat Lionel Messi er met de Ballon d'Or vandoor. De Argentijn is volgens de Nederlander nog altijd de beste ter wereld. Ook Virgil van Dijk en Cristiano Ronaldo zijn kanshebbers, maar zij kunnen volgens De Jong niet op tegen Messi.

De Jong nam dinsdag plaats voor de persconferentie in aanloop naar het duel met Borussia Dortmund van woensdag. Hij kreeg daar de vraag wie volgens hem de Gouden Bal zou moeten winnen. "Messi is de beste speler ter wereld, dus ik vind dat hij moet winnen. Van Dijk heeft ook een geweldig seizoen gekend, maar Messi is nog steeds een beetje beter." De Argentijn won de prijs al in 2009, 2010, 2011, 2012 en 2015.

Er is de laatste tijd wat kritiek op het spel van Barcelona, zo weet De Jong ook. De ploeg staat echter wel gewoon bovenaan in Groep F, met een punt meer dan Dortmund. De Duitsers komen woensdag naar Camp Nou. "Uiteraard kunnen we beter spelen, maar we hebben een fantastisch team met de beste speler ter wereld. Als we woensdag winnen, zijn we zeker van de eerste plaats in de moeilijkste groep."

De Jong maakt tot dusver een uitstekende indruk bij Barcelona, waar hij vrijwel altijd basisspeler is. "Ik heb een geweldige tijd bij deze club", zegt de Nederlander. "Er is veel concurrentie, zeker op het middenveld. Ik doe mijn beste en hoop dat het genoeg is. Ik ben erg blij dat ik veel speel. Ik heb geen rust nodig." Overigens is de spelmaker ook lovend over Sergio Busquets, zijn kompaan op het middenveld. "Het hele team helpt me, maar Sergio heeft me echt enorm geholpen."

Lees ook'France Football was in Barcelona; Messi wint de Ballon d'Or'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen