Bosz doet goede zaken en mag hopen op CL-overwintering

26 november 2019, 20:50

Dankzij twee overwinningen op rij doet Bayer Leverkusen ineens weer helemaal mee in de Champions League. De ploeg van Peter Bosz leek na drie speelronden al uitgespeeld, maar heeft zich knap terug geknokt. Nadat Atlético Madrid met 2-1 werd verslagen, was het team van Bosz dinsdag met 0-2 te sterk voor Lokomotiv Moskou.

Dat is een zeer belangrijke zege voor Bosz, aangezien de Duitsers in Groep D nu op zes punten staan. Dat is, met nog één speelronde te gaan, drie punten meer dan Lokomotiv. Door de 0-2 overwinning is het onderling resultaat in het voordeel van Bosz en consorten, waardoor Europa League-voetbal na de winterstop in ieder geval zeker is. Bovendien mag het nog hopen op CL-overwintering, aangezien de achterstand op Atlético Madrid één punt is. Die ploeg komt later dinsdagavond in actie tegen Juventus.

Leverkusen was dinsdag de betere ploeg in Rusland, maar had wel de hulp van Lokomotiv nodig. Een eigen doelpunt van Rifat Zhemaletdinov hielp Leverkusen na elf minuten in het zadel. De tweede treffer kwam op naam van Sven Bender en was een pareltje. De verdediger volleerde tien minuten na rust prachtig raak in de verre hoek en zorgde daarmee voor de beslissing: 0-2. Overigens was Daley Sinkgraven door blessureleed niet van de partij.

Galatasaray - Club Brugge 1-1

Tegelijkertijd met Lokomotiv - Leverkusen werd dinsdag Galatasaray tegen Club Brugge gespeeld in Groep A. De Turken, met Ryan Donk in de basis, begonnen goed door een goal van Adem Buyuk in de elfde minuut. Een doelpunt in blessuretijd van Krépin Diatta, die fraai scoorde van afstand, betekende de 1-1. De speler was wel zo dom om zijn shirt uit te trekken met geel op zak, waardoor hij rood pakte. Dat gold ook voor Clinton Mata, die door uitbundig vieren eveneens een rode kaart kreeg. Club Brugge staat nu derde met drie punten en blijft hekkensluiter Galatasaray, dat twee punten heeft, voor.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen