De Ligt belangrijk voor Juve: "Dit was een goede wedstrijd"

26 november 2019, 23:52

Matthijs de Ligt begint steeds sterker te spelen bij Juventus. Na een moeizaam begin heeft de Nederlander de smaak nu te pakken. Dat bleek afgelopen weekend tegen Atalanta Bergamo en bleek ook dinsdag tegen Atlético Madrid (1-0). Hij is tevreden.

De Ligt maakte tegen de Spanjaarden een goede indruk. "Dit was een goede wedstrijd van mij. Ik heb wel meer goede wedstrijden gespeeld, maar dit is in de Champions League tegen Atlético dus dan springt dat er extra uit. Ik ben er blij mee", zegt hij tegen Veronica. Het meest in het oog sprong zijn tackle in de slotfase. "Ik keek naar het midden en opeens geeft Joao Felix de bal met zijn buitenkant de bal en ik denk 'dit wordt sprinten geblazen' en ik had hem gelukkig op tijd. Je wint met 1-0 en je houdt de nul, dat is het belangrijkste. Ondanks dat we weinig creëerden, trokken we de zege over de streep."

Volgens De Ligt is er niet zoveel veranderd met een tijdje terug. "Het enige wat het verschil is, is dat er geen handsballen meer zijn. Als mensen zagen dat ik hands maakte, dachten ze meteen dat ik slecht speelde. Ik wist zelf ook wel hoe het ging, en de club ook wel. Ik was er tevreden over." Juventus stelde met de zege op Atlético groepswinst veilig en weet dat Ajax mogelijk een tegenstander zou kunnen worden in de volgende ronde. "Laat duidelijk zijn dat Ajax nu ook geweldig speelt, dus het is gewoon afwachten wie we loten maar het is in ieder geval fijn dat we eerste zijn."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen