Scorende Lewandowski op eenzame hoogte dit seizoen

27 november 2019, 08:29

Robert Lewandowski verkeert momenteel in bloedvorm. Met zijn vier treffers in veertien minuten brak de spits weer aantal records en is hij momenteel by far de meest scorende spits op de Europese velden dit seizoen. "Ik ben verslaafd aan het maken van doelpunten", zei de Poolse aanvaller.

Tegen Rode Ster Belgrado had hij het vizier in de eerste helft dinsdagavond nog niet op scherp staan, maar na zijn benutte penalty ging Lewandowski met vier goals helemaal los. In dit kalenderjaar staat de teller inmiddels op 51 doelpunten in 53 duels, terwijl hij dit seizoen al 27 maal scoorde in slechts twintig optredens. Lionel Messi (9) en Cristiano Ronaldo (6) komen zelfs opgeteld lang niet aan dat ongekende aantal.

Lees ook: Scorende Lewandowski breekt records bij ruime zege van Bayern

"Robert verkeert momenteel in topvorm", zei trainer Hansi Flick. "Hij traint altijd keihard om zichzelf te verbeteren en is momenteel een belangrijke speler voor ons." Door zijn vier treffers staat hij met tien doelpunten aan kop van de huidige topscorerslijst van de Champions League, waarmee hij ook op het schema ligt om het record van Cirstiano Ronaldo te breken. De Portugees maakte ooit zeventien treffers in een CL-seizoen, wat nog altijd het record is.

Ook loste Lewandowski ploegmaat Thomas Müller dinsdag af als all-time topscorer van de Champions League namens Bayern München (inmiddels 46 treffers om 43), terwijl hij na Lionel Messi de tweede speler was die minimaal vier Champions League-doelpunten maakte in twee verschillende wedstrijden.

Een vergelijkbaar optreden had Lewandowski ooit tegen VfL Wolfsburg, toen hij nota bene als invaller vijf doelpunten maakte binnen negen minuten in de Bundesliga. Met deze treffers maakt hij de start van trainer Flick overigens ook perfect: na vier duels staat hij op zestien punten, zestien doelpunten en geen enkele tegentreffer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen