Hertha BSC vervangt clubman Covic door ervaren Klinsmann

27 november 2019, 11:12   Bijgewerkt: 27 november 2019, 11:56

Hertha BSC heeft een trainerswissel doorgevoerd: Ante Covic is woensdagmiddag ontslagen als hoofdtrainer en wordt per direct opgevolgd door Jürgen Klinsmann. De voormalig bondscoach van Duitsland is tot het einde van dit seizoen eindverantwoordelijke voor de ploeg waar Javairô Dilrosun, Karim Rekik en Daishawn Redan onder contract staan.

Dat laat de club weten via de officiële kanalen. Covic is al jarenlang verbonden aan Hertha BSC: eerst als voetballer, toen zes seizoenen als trainer van het tweede team en werd afgelopen zomer aangesteld als de opvolger van Pal Dardai, die na 4,5 jaar afscheid nam. De voormalig verdediger bleek echter niet zijn ideale opvolger, want de resultaten vielen met de vijftiende plaats in de Bundesliga vooralsnog erg tegen.

De forse 4-0 nederlaag van afgelopen weekend tegen FC Augsburg is de oefenmeester uiteindelijk fataal geworden, het was de vierde nederlaag op rij. "Ik hou meer van deze club dan van mijn baan. De manier waarop we de laatste tijd hebben gespeeld, heeft tot deze beslissing geleid. Het doet enorm pijn, maar deze club is belangrijker dan individuen", zei Covic, die het besluit dan ook respecteerde, op de clubsite.

Directeur Michael Preetz gaf ook toe dat het een lastige beslissing was voor de clubleiding. "Hij maakt al meer dan twintig jaar deel uit van Hertha BSC, dat maakte de beslissing heel moeilijk. We betreuren deze ontwikkeling, maar willen Ante bedanken voor zijn inzet. In de toekomst gaan we met hem in gesprek om hem toch bij de club betrokken te houden."

Klinsman was eerder werkzaam bij de nationale ploeg van Duitsland en de Verenigde Staten, terwijl hij één seizoen eindverantwoordelijke was bij Bayern München.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen