Advocaat mist veel spelers, maar gelooft wel in een stunt

27 november 2019, 15:49   Bijgewerkt: 27 november 2019, 17:50

Dick Advocaat kampt in aanloop naar het treffen met Rangers nog altijd met een overvolle ziekenboeg bij Feyenoord. Rick Karsdorp en Edgar Ie zijn er sowieso niet bij en ook de inzetbaarheid van Ridgeciano Haps en Nicolai Jørgensen is zeer twijfelachtig. Hoewel de ervaren coach veel respect heeft voor de opponent uit Schotland, heeft hij ook vertrouwen in een overwinning. "In deze Kuip kan alles gebeuren."

Dat zei hij tijdens de persconferentie. "We hebben nog steeds een groot aantal spelers dat er niet bij is", baalde de oefenmeester, die liet doorschemeren dat Leroy Fer wel start. Anders dan tegen FC Groningen wil de coach meer domineren, omdat hij zag dat het in de Eredivisie afgelopen weekend wel heel erg verdedigend werd. "We moeten vanuit het middenveld meer druk naar voren kunnen zetten."

{image[336928][right-half][]}Schotland wordt onderschat

Makkelijk wordt het karwei niet, want Advocaat vindt Rangers een écht goede ploeg. "De Nederlandse pers onderschat de Schotse competitie, maar die van Turkije en Rusland bijvoorbeeld ook. Celtic en Rangers zijn echt topploegen, dat zagen we in het heenduel wel. Toen heerste Rangers de hele wedstrijd, een ploeg met individueel goede spelers. Maar uit en thuis zit een groot verschil, ook voor Rangers", waarschuwde Advocaat.

Want een stunt dat is zeker mogelijk, erkende hij ook. "De Kuip is vergelijkbaar met Ibrox Stadium. We hebben de supporters nodig om voor een verrassing te zorgen", zei advocaat, die respect heeft voor het werk van manager Steven Gerrard. "Als je ziet hoe de ploeg gegroeid is sinds zijn komst, dat zegt eigenlijk wel genoeg." Toch beseft Advocaat ook dat er donderdagavond echt een zege nodig is om uitzicht te houden op de volgende ronde. 

Feyenoord

Over de ontwikkeling van Feyenoord zelf was Advocaat wat minder positief. Door alle afwezigen en blessures kon de ervaren coach amper gericht trainen, toch ziet hij wel de juiste mentaliteit. "Het goede Feyenoord had ook moeite bij FC Groningen. Bepaalde tegenstanders liggen je wel of niet, maar we halen daar toch een resultaat weg."

Maar als de Rotterdammers echt wat willen dit seizoen, zal er in de winterstop wat moeten gebeuren op de transfermarkt, erkent ook Advocaat. "Je mag het niet hardop zeggen, maar zo is het wel." Ook zonder de toekomstige aanwinsten en geblesseerd gelooft Adovcaat in een goed team. "Elke ploeg kan verrassen, ook Feyenoord. En Rangers is ook weer geen Real Madrid."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen