Ajax O19 wint van Lille en overwintert in Youth League

27 november 2019, 15:54   Bijgewerkt: 28 november 2019, 13:25

Ajax Onder-19 heeft woensdagmiddag uitstekende zaken gedaan in de Youth League. In Noord-Frankrijk was het team van trainer John Heitinga met 1-2 te sterk voor Lille. Door de zege gaan de talenten uit Amsterdam met nog één wedstrijd te gaan aan kop in Groep H en zijn ze zeker van overwintering.

Ajax schoot in het vijfde groepsduel uit de startblokken. Al na zeven minuten leidden de Amsterdammers met 0-2. Na drie minuten opende Brian Brobbey de score op aangeven van Terrence Douglas. Niet veel later verdubbelde Kenneth Taylor de marge. Nadat Brobbey de bal tegen de doelman van Lille schoot, was de middenvelder trefzeker. Ajax was daarna dicht bij de 0-3, maar Sontje Hansen raakte de lat.

Halverwege de tweede helft kwam Lille, dat voorafgaand aan de vijfde speelronde aan kop ging in Groep H, uit het niets terug in de wedstrijd. Fadiga Ouattara maakte de aansluitingstreffer, waarna niet veel later Cheikh Niasse een directe rode kaart kreeg voor het neerhalen van Quinten Timber. Met elf tegen tien hield Ajax de 1-2 voorsprong vast tegen Lille.

De ploeg van Heitinga gaat door de overwinning met tien punten uit vijf wedstrijden aan kop in Groep H. Lille volgt op één punt, Chelsea en Valencia hebben respectievelijk vijf en zes punten minder. Wordt Ajax de groepswinnaar, dan stoot het door naar de achtste finales. De nummer twee stroomt de play-offs in.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen