Feyenoord in beroep tegen straf UEFA voor duel met Porto

27 november 2019, 17:48   Bijgewerkt: 27 november 2019, 19:53

Feyenoord gaat in beroep tegen de straf van de UEFA om uitsupporters te weren bij de uitwedstrijd in de Europa League tegen FC Porto. Dat melden de Rotterdammers woensdagmiddag via de officiële kanalen. Feyenoord mag geen fans meenemen naar de laatste groepswedstrijd vanwege ongeregeldheden tijdens het uitduel met Young Boys.

'Feyenoord gaat in beroep tegen de straf van de tuchtcommissie van de Europese voetbalbond en zal tevens verzoeken om een opschortende werking van de straf', laat de club weten in een statement. 'Feyenoord probeert alles in het werk te stellen om supporters toch bij de wedstrijd aanwezig te kunnen laten zijn, ook omdat veel supporters hun kaart al hebben gekocht en hun reis al hebben geboekt. Tot de uitkomst van het beroep bekend is, stopt de club met het omwisselen van kaarten.'

De Rotterdammers melden dat het beroep tegen de straf alleen enige kans van slagen heeft als het duel met Rangers donderdag 'ordelijk verloopt en dat er bijvoorbeeld op de tribunes geen vuurwerk wordt afgestoken'. Alleen bij een overwinning op de Schotse club behoudt Feyenoord uitzicht op overwintering in de Europa League.

Een maand geleden tijdens het uitduel met Young Boys (2-0 verlies) staken supporters van de Rotterdamse club vuurwerk af, werden vernielingen aangebracht in het uitvak, wanordelijkheden veroorzaakt en voorwerpen gegooid. De UEFA legde Feyenoord ook een geldboete van 55.000 euro op.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen