Fans van Malmö FF bekladden standbeeld van Zlatan

27 november 2019, 17:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Woensdagochtend werd bekend dat Zlatan Ibrahimovic voor een deel eigenaar wordt van het Zweedse Hammarby IF. Dit nieuws werd bij de supporters van Malmö FF, de club waar Zlatan zijn carrière begon, niet goed ontvangen. Het standbeeld van Zlatan bij het stadion van Malmö werd beklad en over zijn hoofd werd een vuilniszak gedaan.

Dinsdagavond hintte Zlatan al naar een vertrek naar het Zweedse Hammarby door een shirt van de club met zijn naam achterop op zijn Instagram te posten. Woensdagochtend werd echter bekend dat hij geen speler, maar mede-eigenaar van die club zal gaan worden. De clubloze Ibrahimovic heeft een aandeel in de Anschutz Entertainment Group (AEG), dat voor 49 procent eigenaar is van Hammarby. AEG is tevens eigenaar van LA Galaxy, de club waar de Zweed de afgelopen twee seizoen onder contract stond.

Het is amper een maand geleden dat Zlatan werd geëerd met een standbeeld pal naast het stadion van Malmö FF, maar vandaag bleek er niks meer van die eer over en ging er een blauwe vuilniszak over zijn hoofd en werd er een wc-bril aan zijn arm gehangen. Ook werden er stickers op geplakt van Markus Rosenberg, een andere held van de club.

Kaveh Hosseinpour, vice-voorzitter van de supportersvereniging van Malmö, stak zijn mening over Zlatan niet onder stoelen of banken. "Wij zien hem nu alleen nog als een speler die wij ooit voor acht miljoen aan Ajax verkochten, meer niet", sprak hij tegenover het Zweedse Fotbollskanalen. "Dit wordt zeer zeker niet goed ontvangen, deze beslissing van Zlatan is verkeerd. Hij heeft waarschijnlijk zijn grip verloren op wat hij voor Malmö betekent."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen