Dumfries deinst niet terug: "Wij moeten gewoon winnen"

27 november 2019, 20:01

Het was de afgelopen weken crisis bij PSV. Mark van Bommel wist met zijn ploeg zes wedstrijden op een rij niet te winnen, passeerde vaste doelman Jeroen Zoet en benoemde met Denzel Dumfries een nieuwe aanvoerder. Afgelopen weekend wonnen de Eindhovenaren eindelijk weer eens en dat geeft vertrouwen voor de belangrijke Europa League-wedstrijd van donderdagavond. Dumfries kent de belangen voor deze wedstrijd en zei dat PSV 'moet winnen'.

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen sc Heerenveen van afgelopen zondag werd bekend dat Dumfries de nieuwe aanvoerder van PSV was. Hij nam die rol over van Pablo Rosario. "Aanvoerder zijn wordt misschien een beetje overschat. Voor mij is het een eer om deze rol te hebben voor zo'n mooie club, maar verder ging ik heel snel over naar de orde van de dag", sprak hij tegenover FOX Sports.

Na de 2-1 winst tegen Heerenveen won PSV eindelijk weer eens en kwam er een periode van zes wedstrijden zonder zege ten einde. In die slechte periode werd er ook twee keer voor de Europa League gespeeld, tegen LASK Linz werd er thuis gelijkgespeeld terwijl het uit pijnlijk onderuitging. "De wedstrijd van donderdag is erg belangrijk. We hebben een mindere tijd gehad, maar daarin is de groep wel heel dichtbij elkaar gebleven. Samen zijn we op zoek gegaan naar verbetering en dat gaat zich uiteindelijk uitbetalen."

PSV staat door de slechte resultaten tegen Linz op een derde plek in de groep en dat is niet genoeg om door te gaan naar de volgende ronde. Met Sporting Portugal treft het de koploper in de groep, zij staan twee punten voor op de ploeg van Van Bommel. "Wij moeten gewoon winnen. We gaan vol voor overwintering, dus we zijn alleen tevreden met de winst", sprak de rechtsback. "We moeten wel bewust zijn hoe we spelen, dus gaan niet alles op de aanval spelen. We gaan gewoon ons eigen spel spelen", besluit hij.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen