Spectaculaire remise in Valencia vergroot spanning in Ajax-groep

27 november 2019, 20:56   Bijgewerkt: 27 november 2019, 21:06

Valencia en Chelsea hebben woensdagavond in een spectaculaire wedstrijd met 2-2 gelijkgespeeld. Door de remise in Mestalla is nog niets beslist in de Champions League-groep van Ajax. Zowel Valencia als Chelsea staat nu op acht punten. Ajax heeft er één minder, maar treedt nog wel aan tegen Lille. Over twee weken zullen de beslissingen vallen in Groep H.

Zowel Valencia als Chelsea veroverde in de eerste vier groepswedstrijden zeven punten. De vorige ontmoeting tussen de Spaanse en Engelse club eindigde in een enigszins verrassende 0-1 overwinning voor Valencia. Op Stamford Bridge maakte Rodrigo het enige doelpunt van de wedstrijd. Chelsea verzuimde toen in de slotfase op gelijke hoogte te komen: Ross Barkley miste drie minuten voor tijd een strafschop.

Net als twee maanden geleden opende Valencia woensdag de score tegen Chelsea. Carlos Soler maakte vijf minuten voor rust de 1-0, maar Maxi Gómez had daarvoor tot twee keer toe eigenlijk de ban moeten breken. Met name de eerste kans die hij kreeg, was levensgroot: de Uruguayaan wist vlak voor het doel zijn voet niet tegen de bal te zetten. Chelsea kreeg via N'Golo Kanté ook een grote kans, maar hij volgde het voorbeeld van Gómez.

Valencia

Valencia

Ook in de tweede helft zaten de supporters op het puntje van de stoel. Vlak na rust maakte Christian Pulisic op aangeven van Kurt Zouma de 1-2. De Amerikaan werd afgevlagd, maar na inmenging van de VAR werd het doelpunt alsnog goedgekeurd. In de nasleep pakte Ezequiel Garay een gele kaart, waardoor hij vanwege een schorsing het duel met Ajax mist.

Valencia liet zich niet kisten en ging op jacht naar de gelijkmaker. Halverwege de tweede helft kreeg de thuisploeg een uitgelezen mogelijkheid om de 2-2 te scoren, maar Daniel Parejo miste een strafschop. De middenvelder faalde in het thuisduel met Ajax ook al vanaf elf meter. Per toeval kwam Valencia tien minuten voor tijd alsnog langszij: een mislukte voorzet van Daniel Wass zeilde over Kepa en via de paal het doel in. In blessuretijd had Valencia de wedstrijd nog kunnen winnen, maar Rodrigo schoot voor open doel naast.

Door de remise in Valencia komt Ajax aan kop als het woensdagavond wint van Lille. De Amsterdammers ontvangen over twee weken de Spaanse club, terwijl Chelsea het dan voor eigen publiek opneemt tegen Lille.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen