Messi goud waard voor Barça, Inter doet goede zaken

27 november 2019, 23:12   Bijgewerkt: 28 november 2019, 00:04

Aan de hand van Lionel Messi heeft FC Barcelona zich woensdagavond geplaatst voor de knock-outfase van de Champions League. De Argentijnse sterspeler was in zijn zevenhonderdste wedstrijd voor de Catalaanse club goed voor twee assists en een doelpunt tegen Borussia Dortmund, dat op een 3-1 nederlaag werd getrakteerd. Inter won met 1-3 bij Slavia Praag en staat nu op basis van onderling resultaat boven de Duitse club.

FC Barcelona - Borussia Dortmund 3-1

Toen FC Barcelona en Borussia Dortmund elkaar twee maanden geleden in Duitsland troffen, eindigde de ontmoeting in een bloedeloze remise. In Camp Nou werd woensdag wel gescoord. Barça, met Frenkie de Jong in de basis, nam na een klein halfuur de leiding door een doelpunt van Luis Suárez. Hij prikte de bal binnen op aangeven van Messi. Een paar minuten later gaf de Uruguayaan een assist en scoorde de Argentijn.

Messi was ook betrokken bij het derde doelpunt, dat halverwege de tweede helft viel. Na een fenomenale steekpass van de aanvoerder schoof Antoine Griezmann de bal in de lange hoek. Messi was nog dicht bij een tweede doelpunt, maar zijn vrije trap belandde op de lat. Jadon Sancho maakte een kwartier voor tijd de 3-1, maar meer zat er niet in het vat voor de Duitsers. Barça is door de overwinning verzekerd van de groepswinst, terwijl Borussia Dortmund door het resultaat bij Slavia Praag - Inter is gezakt naar plek drie. De Duitsers spelen op de laatste speeldag tegen Slavia Praag, terwijl Inter dan Barça ontvangt.

Slavia Praag - Inter 1-3

Inter heeft overwintering in de Champions League nu in eigen handen. De Italiaanse club had het woensdag lastig bij Slavia Praag, maar won uiteindelijk met 1-3. Lautaro Martinez opende na ruim een halfuur de score, waarna Romelu Lukaku de 0-2 dacht te maken. Het doelpunt van de Belg werd echter afgekeurd omdat even daarvoor Stefan de Vrij een overtreding in het strafschopgebied had gemaakt. De penalty die Slavia Praag kreeg, werd benut door Tomas Soucek.

In de tweede helft ging Inter op jacht naar de voorsprong, maar het duurde lang alvorens de 1-2 viel. Tien minuten voor tijd maakte Lukaku de bevrijdende 1-2, waarna Martinez vijf minuten later de wedstrijd in het slot gooide. Door de overwinning kan Inter zich op eigen kracht plaatsen voor de knock-outfase. Dan moet het al geplaatste Barcelona voor eigen publiek wel worden verslagen.