Ten Hag 'niet euforisch, maar content' na zege op Lille

28 november 2019, 00:13

Erik ten Hag rekent zich nog niet rijk na de 0-2 zege op Lille. De Ajax-trainer weet dat er over twee weken waarschijnlijk minimaal gelijkgespeeld moet worden tegen Valencia om overwintering in de Champions League veilig te stellen. "Ik ben niet euforisch, maar content", omschrijft hij zijn stemming in gesprek met Veronica.

"We staan bovenaan in de groep, maar we zijn er nog niet. We hebben nog minimaal een gelijkspel nodig in de laatste wedstrijd", aldus Ten Hag, die vindt dat Ajax tegen Lille wisselend was in de uitvoering. "Op een aantal momenten verloren we de focus, dat kan niet op Champions League-niveau. In bepaalde fases kunnen we het veel beter uitspelen. Het was bij tijd en wijle onnodig hectisch. Dat kun je je eigenlijk niet veroorloven."

Mazraoui

Noussair Mazraoui startte op het middenveld bij Ajax, maar werd na een helft gewisseld. De Marokkaans international pakte na een halfuur geel en was daarna dicht bij een tweede kaart. "Na de tweede overtreding heb ik Razvan (Marin, red.) en Edson (Álvarez, red.) in de warming-up gestuurd. Het was wat onvoorspelbaar op het veld, dan loop je ook kans dat je bij de volgende overtreding met tien man staat."

Centraal duo

Door de afwezigheid van Joël Veltman en Daley Blind startten Perr Schuurs en Lisandro Martínez centraal achterin. Hun optreden kan Ten Hag wel bekoren. "Aan het begin van het seizoen hebben we gezien dat het een goed duo is, dat hebben ze vanavond weer bevestigd. Perr was uitstekend. Natuurlijk valt er wat op aan te merken, het zou gek zijn als dat niet zo is. Over het grote geheel leverde hij een uitstekende prestatie en liet hij zien waarom we hem hebben opgesteld."

Ziyech en Promes

Hakim Ziyech en Quincy Promes waren de doelpuntenmakers namens Ajax. Bij het tweede doelpunt was eerstgenoemde de aangever en laatstgenoemde de afmaker. "Het is een wisselwerking. De timing van lopen moet perfect zijn, maar ook de timing van de pass. En 'm dan ook kunnen geven. Als trainer kun je heel veel organiseren, maar zo'n bal is kwaliteit. Dat kun je een speler niet leren."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen