Dortmund trekt conclusie: "Messi is bijna niet te stoppen"

28 november 2019, 09:06

Borussia Dortmund kreeg woensdagavond te maken met een Lionel Messi die het weer ouderwets op zijn heupen had. De Argentijn scoorde en twee gaf twee assists in de wedstrijd die met 3-1 gewonnen werd. Trainer Lucien Favre vindt dat de Argentijn bijna niet tegen te houden is.

"Lionel speelde als een valse negen", zei Favre na de wedstrijd in Spaanse media. "Hij beweegt zo goed tussen de linies en als hij de bal krijgt, dan is hij bijna niet te stoppen. Je moet dan een overtreding op hem maken en wanneer je dat niet doet, is hij weg met een onvoorstelbare versnelling. Bovendien is zijn laatste bal zeer gevaarlijk."

Opmerkelijk was dat Jadon Sancho op de bank begon. Het deed de geruchten over een ruzie tussen trainer en speler oplaaien. De Engelsman werd na de pauze alsnog ingebracht en maakte later de eretreffer. Veel wilde Favre er niet over kwijt. "We hebben de keuze gemaakt om hem op de bank te zetten, omdat we alleen spelers wilden die volledig gefocust zijn."

Dortmund staat met nog één speelronde te gaan op de derde plaats. Het heeft zeven punten, evenveel als Internazionale. Die ploeg speelt op de laatste speeldag tegen FC Barcelona, terwijl Dortmund het dan opneemt tegen Slavia Praag.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen