Oranje sluit 2019 af op plaats veertien op de FIFA-ranking

28 november 2019, 10:41

Het Nederlands elftal sluit 2019 af als de nummer veertien van de wereld. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman is na de remise tegen Noord-Ierland in de EK-kwalificatiereeks twee plaatsen gezakt en ingehaald door Zwitsersland en Italië. België sluit de ranglijst na de perfecte kwalificatie af als koploper, gevolgd door Frankrijk en Brazilië in de top-drie.

Dat blijkt uit de nieuwste FIFA-ranking, wat de laatste is van dit kalenderjaar, aangezien er geen interlands meer zijn. Oranje was na de goede prestaties in de Nations League en EK-kwalificatiereeks gestegen naar plaats twaalf na mindere jaren, maar door de remise tegen Noord-Ierland kwamen er dus weer twee landen over Nederland heen. In de top tien is er bovendien slechts één wijziging: Kroatië (naar plek 6) gaat over Portugal heen.

De grootste daler is Equatoriaal-Guinea (-10 plekken), terwijl Myanmar de grootste stijger is van het lijstje (+11). John van 't Schip doet met Griekenland (+4, 53ste) goede zaken, terwijl ook Erwin Koeman drie plekken stijgt met Oman naar de 81ste plaats. Bert van Marwijk is met de Verenigde Arabisch Emiraten juist vier plekken gedaald en staat op de 71ste plaats.

FIFA-ranking

1. België

2. Frankrijk

3. Brazilië

4. Engeland

5. Uruguay

6. Kroatië (+1)

7. Portugal (-1)

8. Spanje

9. Argentinië

10. Colombia

11. Mexico

12. Zwitserland (+1)

13. Italië (+1)

14. Nederland (-2)

15. Duitsland (+1)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen