AZ-scenario's richting knock-outfase en groepswinst

28 november 2019, 15:01

Met acht punten uit vier duels staat AZ er van alle Nederlandse clubs in de Europa League het beste voor om de volgende ronde te halen. Bij een gelijkspel in Den Haag donderdagavond is dat een zekerheid, al wilde Arne Slot met zijn ploeg nog vol voor de groepswinst gaan. Alleen bij een verlies wordt plaatsing voor de knock-outfase nog een lastig verhaal.

Programma:

28/11 AZ – Partizan Belgrado

28/11 Astana – Manchester United

12/12 Manchester United - AZ

12/12 Partizan Belgrado - Astana

Stand:

1. Manchester United 10 uit 4

2. AZ 8 uit 4

3. Partizan Belgrado 4 uit 4

4. Astana FK 0 uit 4

Als AZ donderdagavond verliest, dan heef het alles nog in eigen hand, maar moet het zich wel serieuze zorgen maken. De ploeg van Arne Slot behoudt de tweede plaats, maar legt het op onderling resultaat wel af tegen Partizan met een voorsprong van slechts één punt. Bovendien ontvangen de Serviërs het reeds uitgeschakelde Astana, terwijl de Alkmaarders op bezoek gaan bij United.

Als AZ donderdagavond gelijkspeelt in Den Haag is het sowieso geplaatst voor de volgende ronde van de Europa League. Partizan kan de Alkmaarders met een gelijkblijvende achterstand van vier punten niet meer inhalen. Als United wint, is de eerste plaats wel uit zicht voor AZ, aangezien het dan vier punten achterstaat. Speelt United ook gelijk, dan moet AZ winnen in Manchester voor de groepswinst – al moet dat vermoedelijk sowieso. 

Mocht AZ winnen donderdagavond van Partizan dan is het eveneens geplaatst voor de volgende ronde. Groepswinst – wat Arne Slot als doel heeft uitgesproken - heeft het in eigen hand, mits het wint van en bij Manchester United. Mochten de Engelsen verliezen donderdagavond op bezoek bij het al uitgeschakelde Astana en AZ winnen, dan is een gelijkspel in Engeland ook genoeg voor de eerste plaats.

Lees ookStatistieken: AZ bezig aan uitstekende Europa League-campagne

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen