Slutsky pareert kritiek: "We hebben meer punten dan vorig jaar"

28 november 2019, 16:40

Leonid Slutsky ligt onder vuur bij Vitesse. De Arnhemmers bezetten de vijfde plaats in de Eredivisie, maar verloren de laatste vier competitiewedstrijden. De druk op de Russische oefenmeester neemt toe, maar Slutsky is niet van plan de handdoek nu al in de ring te gooien.

In de vorige speelronde ging Vitesse met 2-0 onderuit bij Sparta Rotterdam. Na het duel op Het Kasteel is een crisisgesprek gevoerd, liet aanvoerder donderdag Bryan Linssen weten. Dat beaamt Slutsky tegenover Omroep Gelderland, al is de inhoud van de praatsessie 'inside information'. "Sommige dingen blijven in het team omdat het zo hoort. Dus daar vertel ik niets over", aldus de Rus.

Ondanks de slechte reeks, laat Slutsky zich geen crisis aanpraten. "Dit is voetbal, soms heb je geluk en soms pech", aldus de coach, die hoopt dat vrijdag tegen sc Heerenveen het tij keert. "Er is niets speciaals nu. We hebben een normale voorbereiding op de volgende wedstrijd. En als je alleen denkt aan de nederlagen, is er geen kans om het om te veranderen. Het plan voor morgen? Meer goals maken dan de tegenstander."

Slutsky had na het duel met Sparta naar eigen zeggen geen contact met landgenoot en clubeigenaar Valeri Oyf, die het lot van de trainer in handen heeft. "Waarom? Wat zou de reden dan moeten zijn?", vraagt hij zich hardop af. "We hebben meer punten dan vorig jaar na veertien wedstrijden. En ook in vergelijking met twee jaar jaar geleden. We hebben dit seizoen de beste competitiestart gehad in de geschiedenis van de club. Op de ranglijst nemen we een normale positie in en we strijden nog steeds voor de beoogde plaatsen. We zitten niet in degradatienood en daarom is de wedstrijd vrijdag ook niet cruciaal."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen