Vilhena grijpt laatste strohalm met nipte zege op koploper Basel

28 november 2019, 18:48

Tonny Vilhena heeft met Krasnodar FK donderdagavond een cruciale zege geboekt in de strijd om overwintering in de Europa League. De Nederlandse middenvelder stond negentig minuten op het veld bij de noodzakelijke 1-0 zege op koploper FC Basel, waardoor de Russische formatie plaatsing voor de volgende ronde nog helemaal in eigen hand houdt.

Ondanks dat het de eerste twee duels in de poule verloor (5-0 bij FC Basel en 1-2 tegen Getafe) staat Krasnodar na vijf duels met negen punten op de gedeelde tweede plaats, wetende dat Getafe – wie het in de laatste speelronde treft – wel een beter onderling resultaat heeft. Bij elk ander resultaat dan een zege was de ploeg vanavond al uitgeschakeld, ten minste als de Spaanse ploeg het al uitgeschakelde Trabzonspor zou verslaan en dat gebeurde door een treffer van Mata (0-1).

En dus kon het niets anders doen dan winnen en dat gebeurde uiteindelijk dankzij een strafschop van voormalig AZ-spits Ari. Younes Namli kwam nog als invaller binnen de lijnen, terwijl Marcus Berg negentig minuten op de bank bleef bij de thuisploeg. Omdat ook Getafe won, moet Vilhena vanwege het negatieve onderlinge resultaat ook op bezoek in Spanje winnen.

Overige uitslag

Trabzonspor – Getafe 0-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen