Kabinet en KNVB komen met aanvalsplan tegen racisme

28 november 2019, 23:49

Op de KNVB Campus zijn donderdag onder meer minister-president Mark Rutte, minister van Justitie en Veiligheid Ferdinand Grapperhaus, minister voor Medische Zorg & Sport Bruno Bruins, Eric Gudde (directeur betaald voetbal) en Jan Dirk van der Zee (directeur amateurvoetbal) samengekomen om te praten over racisme in het voetbal. Uitkomst van het gesprek is een aanvalsplan.

Het aanvalsplan tegen racisme moet over twee maanden klaar zijn, aldus minister Bruins. Volgens de minister van Medische Zorg & Sport is racisme 'ongelooflijk moeilijk uit te bannen'. "Dat lukt niet in een paar dagen, maar we werken toe naar een aanvalsplan dat eind januari af moet zijn", wordt hij geciteerd door de NOS.

Met slimme camera's moeten daders sneller opgespoord worden. Ook moet er vastgelegd worden wat zij zeggen. Er wordt eveneens gekeken naar een app, waarmee mensen anoniem een melding kunnen maken van een incident. Er komt ook een nieuwe campagne tegen racisme: Ons voetbal is voor iedereen.

Reactie Mendes Moreira

Bij het gesprek was ook Ahmad Mendes Moreira aanwezig. De aanvaller van Excelsior werd twee weken geleden racistisch bejegend door een deel van de aanhang van FC Den Bosch. "Het was hard, maar fair. Natuurlijk kun je het niet binnen acht weken oplossen, maar er is nu wel meer duidelijk", aldus Mendes Moreira.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen