Weghorst schiet Wolfsburg naar de volgende ronde

28 november 2019, 20:56

VfL Wolfsburg heeft zich één groepswedstrijd voor het einde al verzekerd van een plek in de knock-outfase van de Europa League. De nummer zeven van de Bundesliga had aan één doelpunt genoeg op bezoek bij Oleksandria om die plaats in de volgende ronde veilig te stellen. Wout Weghorst was opnieuw de grote man voor de Duitsers, want hij zorgde voor de enige en dus beslissende treffer: 0-1.

Ondanks dat Wolfsburg pas één duel wist te winnen deze poulefase had de ploeg vanavond toch alles in eigen hand om overwintering binnen te slepen. Bij winst in Oekraïne hoefde de ploeg, waar naast Weghorst ook Jeffrey Bruma een basisplaats had, alleen nog maar af te wachten wat naaste concurrent Saint-Étienne zou doen voordat er feest gevierd kon worden.

Wolfsburg zelf deed in ieder geval wat het moest doen, maar had daar wel een penalty voor nodig. Vlak voor rust werd een speler van de bezoekers in het strafschopgebied naar beneden getrokken, waarna de scheidsrechter resoluut naar de stip wees. Weghorst nam zijn verantwoordelijkheid en schoot snoeihard in de linkerhoek raak. Ondanks dat de keeper ook die kant op dook was hij alsnog kansloos. De 0-1 viel in de blessuretijd van de eerste helft en die psychologische tik kwam de thuisploeg niet meer te boven.

Wolfsburg speelde de wedstrijd gecontroleerd uit en sleepte zo het ticket voor de volgende ronde binnen, omdat Gent Saint-Étienne met tien man op 0-0 hield. Door dit gelijkspel zijn ook de Belgen zeker van een plek in de knock-outfase en zal het in de laatste wedstrijd met Wolfsburg gaan strijden om de groepswinst.