Groep K: Sporting Braga en Wolverhampton naar knock-outfase

28 november 2019, 21:15

Sporting Braga en Wolverhampton Wanderers hebben zich in Groep K geplaatst voor de knock-outfase van de Europa League. De Engelse en Portugese club speelden donderdagavond met 3-3 gelijk en kunnen niet meer achterhaald worden door Slovan Bratislava. De Tsjechische formatie had een zege nodig, maar verloor met 2-1 van Besiktas.

Sporting Braga - Wolverhampton Wanderers 3-3

In Portugal speelden Sporting Braga en Wolverhampton Wanderers gelijk, maar beide teams stapten als morele winnaars van het veld. De Portugese en Engelse club maakten er een spektakelstuk van. André Horta opende de score namens Braga, waarna Wolves via Raúl Jiménez, Matt Doherty en Adama Traoré nog voor rust op 1-3 kwam. In de tweede helft sleepte de thuisploeg nog het benodigde punt uit het vuur: Paulinho en Fransérgio maakten de 2-3 en 3-3.

Besiktas - Slovan Bratislava 2-1

Om uitzicht te behouden op de knock-outfase moest het Nederlands getinte Slovan Bratislava winnen bij het reeds uitgeschakelde Besiktas. Myenty Abena en Joeri de Kamps hadden een basisplaats bij de bezoekers, terwijl Jeremain Lens vanwege een schorsing ontbrak bij de thuisploeg.

Slovan Bratislava nam na een halfuur de leiding in Istanboel. Erik Daniel opende de score, maar het lukte de Tsjechen niet om die voorsprong vast te houden. Een kwartier voor tijd maakte Enzo Roco namens Besiktas de gelijkmaker, waarna Adem Ljajic in blessuretijd vanaf de strafschopstip de 1-2 scoorde.