Arsenal krijgt nieuwe dreun, druk op Emery bereikt hoogtepunt

28 november 2019, 22:55

De druk op Unai Emery begint gigantische vormen aan te nemen bij Arsenal. De Spaanse oefenmeester wordt al uitgekotst door een groot deel van de aanhang en is donderdag nog verder onder druk komen te staan. In eigen stadion werd er met 1-2 verloren van Eintracht Frankfurt.

De fans van Arsenal lieten hun onvrede over de slechte sportieve situatie blijken door zich niet te melden in het stadion. De tribunes bleven voor een groot deel leeg en de fans die er wel waren, waren vooral bezig om Emery uit te fluiten. Ondanks dat kwam de thuisploeg wel op voorsprong tegen Frankfurt, dat het moest doen zonder Bas Dost. Pierre Emerick-Aubameyang schoof op slag van rust de 1-0 binnen. Het was een verdiende voorsprong, aangezien Arsenal ondanks de merkwaardige sfeer wel de bovenliggende partij was. Overigens maakte Granit Xhaka zijn rentree bij de Engelsen.

Frankfurt liet niet veel zien, maar kwam na de pauze wel snel langszij. Daichi Kamada krulde de bal in de 55ste minuut knap tegen de touwen bij wat het eerste schot op het doel was van de Duitsers. De Japanner was negen minuten later ook verantwoordelijk voor de 1-2. Die goal zorgde ervoor dat de sfeer in het Emirates Stadium nog slechter werd. Emery ijsbeerde langs de zijlijn en leek overmand door de emoties.

Arsenal is door de nederlaag nog niet geplaatst voor de volgende ronde. Het staat met tien punten bovenaan in groep F. Frankfurt heeft er één minder en staat tweede. Arsenal heeft drie punten meer dan Standard Luik, dat over twee weken in België met meer dan 4-0 moet winnen om nog over de Engelsen heen te kunnen gaan. Het is de vraag of Emery bij die wedstrijd over twee weken nog wel op de bank zit na een serie van zeven duels op rij zonder winstpartij.

Overige uitslag:

Vitoria - Standard Luik 1-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen