Kritiek op Chong na enorme misser, Solskjaer verdedigt hem

29 november 2019, 10:54

Tahith Chong haalde donderdagavond om de verkeerde redenen de headlines. De Oranje-jeugdinternational kreeg in het Europa League-duel met FC Astana een enorme kans om zijn eerste goal voor Manchester United te maken, maar miste voor open doel. Oud-profs Robbie Savage en Owen Hargreaves sparen de negentienjarige aanvaller niet na de 1-2 nederlaag in Kazachstan.

Chong kreeg van trainer Ole Gunnar Solskjaer een kans in de basis en had vlak na rust de 0-2 op zijn schoen, maar schoot van dichtbij over. Na zijn misser kantelde de wedstrijd: Astana sloeg twee keer en hield tot het laatste fluitsignaal de 2-1 voorsprong vast. "Gomes en Shaw deden het zó goed", doelt Savage op de aanval die voorafging aan de kans van Chong. "Shaw gaat de één-twee aan en legt de bal terug op Chong, die voor open doel staat. Ik weet niet hoe hij de bal er níét in krijgt. In het voetbal gaat het om kleine details. Chong had United op 0-2 moeten zetten en 38 seconden later staat het 1-1."

Hargreaves sluit zich aan bij de woorden van Savage. "Het was een geweldige één-twee tussen Gomes en Shaw. Chong had moeten scoren. Dat weet hij beter dan iedereen. Als hij zijn lichaam over de bal buigt, tikt hij de bal binnen", zegt de analist bij BT Sport. Solskjaer rekent Chong de misser niet al te zwaar aan. "Geen aanvaller moet in de war raken van het missen van een kans. Dit hoort bij het volwassen worden als voetballer. Mij is het ook overkomen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen