Uit de gratie geraakte RKC-er Seys gaat voor zijn kansen in Israël

29 november 2019 – RKC Waalwijk-aanvaller Dylan Seys gaat zijn geluk in Israël beproeven. De Belg was al een tijdje uit de gratie geraakt bij de Waalwijkers en gaat nu op proef bij een nog onbekende Israëlische club. Seys speelde in augustus zijn laatste wedstrijd voor de Brabantse club en werd wegens 'slecht gedrag' zelfs teruggezet naar de beloften.

Uit de gratie geraakte RKC-er Seys gaat voor zijn kansen in Israël

Volgens BN De Stem heeft de Belgische aanvaller toestemming gevraagd en gekregen van de clubleiding voor proeftrainingen in Israël. Seys (op archiefbeeld) was bezig aan zijn derde seizoen bij RKC, maar beschikt over een aflopend contract. In zijn eerste twee seizoenen bij de Brabanders was hij nog een vaste waarde, maar zijn rol in de Eredivisie bleef beperkt tot drie optredens.

Lees ook: RKC Waalwijk zet Seys vanwege gedrag uit selectie

Seys werd in augustus na het 0-3 verlies tegen ADO Den Haag uit de selecte gezet wegens 'slecht gedrag' en moest het in de periode daarna laten zien bij de beloften. Hierna baarde de Belg nog meer opzien door bij het 1-2 verlies tegen Ajax te juichen voor de Amsterdammers. Hij zou hierna geen wedstrijd meer spelen voor RKC. 

Eredivisie

gerelateerd