Serie A-clubs slaan handen ineen in strijd tegen racisme

29 november 2019, 17:17

De tijd is gekomen om een statement te maken tegen racisme in Italië. De twintig clubs die actief zijn in de Serie A hebben vrijdag een open brief naar buiten gebracht waarin ze oproepen om het racisme in het Italiaanse voetbal te bestrijden.

Racisme in voetbalstadions blijft een probleem in het Italiaanse voetbal. Dit seizoen kregen Mario Balotelli van Bresca en Internazionale-spits Romelu Lukaku er nog mee te maken. Dat leidde tot veel commotie, zeker omdat in het geval van Balotelli een merkwaardige reactie volgde van Hellas Verona. Fans van die club misdroegen zich tegen de spits, maar vreemd genoeg trok Hellas het boetekleed niet aan.

In de brief die de Italiaanse clubs samen hebben opgesteld richten de clubs zich op de liefhebbers van het voetbal. 'We moeten erkennen dat we een serieus probleem hebben met racisme. Een probleem waar we de afgelopen jaren te weinig tegen hebben gedaan', stellen de clubs. 'De beelden van spelers die racistisch worden bejegend in het Italiaanse voetbal zijn dit seizoen door de hele wereld bekeken en besproken, tot schaamte van ons allemaal. Niemand zou ooit slachtoffer mogen zijn van racisme.'

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen