Slutsky voelt geen druk over zijn positie: "Ben een ervaren coach"

29 november 2019, 20:16

Leonid Slutsky voelt geen druk als hoofdtrainer van Vitesse. De oefenmeester heeft ondanks de vier nederlagen op rij het volle vertrouwen in zijn spelers vrijdagavond op bezoek bij sc Heerenveen in de Eredivisie. "Maar het is nu vooral mentaal belangrijk om een keer te winnen", zei de coach.

Tegenover FOX Sports ging Slutsky voor het duel met Vitesse in op moeilijke periode in Arnhem. "Als je een paar keer verliest, wordt elke volgende wedstrijd belangrijker. Ik heb in mijn carrière nog nooit vier keer achter elkaar verloren, maar ik maak me geen zorgen. Ik heb de spelers gezegd dat ze niet bang moeten zijn om fouten te maken. Als ze een fout maken, dan is dat mijn verantwoordelijkheid en dat is terecht."

Ook over zijn eigen positie maakt de Rus zich niet al te veel zorgen. "Ik voel geen druk, want ik ben een ervaren coach. Ik vind het belangrijker dat ik mijn spelers verdedig en de verantwoording heb. Ook voel ik veel vertrouwen van de spelers, die echt wel goed zijn. Een paar weken terug hebben we AZ en FC Utrecht verslagen en speelden we gelijk tegen Ajax. Ik ben dus nog vol vertrouwen, ook omdat we een paar van de verloren wedstrijden verdienden te winnen."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen