Eerste Divisie: Volendam doet goede zaken, Cambuur wint

29 november 2019, 21:55   Bijgewerkt: 29 november 2019, 22:28

FC Volendam is de grote winnaar van de zestiende speelronde in de Eerste Divisie. De ploeg van trainer Wim Jonk gaat na de 3-1 overwinning op NEC aan kop in de tweede periode en kan die prijs volgende week op bezoek bij FC Eindhoven in de wacht slepen. Koploper Cambuur maakte in eigen huis tegen Jong AZ geen fout en won met 3-1, al speelde het niet groots.

FC Volendam – NEC 3-1

Het op voorhand meest interessante affiche stond vrijdagavond op de rol in Volendam, waar de twee best presterende ploegen in de tweede periode het tegen elkaar opnamen. FC Volendam deed voor rust direct goede zaken. Na een kleine twintig minuten was het Kevin Visser die de ploeg uit het Vissersdorp op aangeven van Derry Murkin op voorsprong zette. Ruim tien minuten later was het al 2-0. Martijn Kaars kreeg de bal enigszins gelukkig tegen zich aan, maar zal daar niet om malen. Hij gaf NEC-doelman Mattijs Branderhorst hoe dan ook het nakijken: 2-0.

Na rust kreeg de ploeg van trainer Wim Jonk de eerste tik van de avond te verwerken. De eerste, de beste kans lag erin. Jellert van Landschoot maakte de aansluitingstreffer. Tien minuten voor tijd kreeg de thuisploeg nog een grote kans op 3-1, maar de bal werd over het doel geschoten. Invaller Ibrahim El Kadiri liet in blessuretijd zien hoe het wél moet: hij zorgde voor de kers op de taart.

{image[338430][right-half][]}Cambuur – Jong AZ 3-1

Koploper Cambuur kende op eigen veld een valse start tegen de beloften van AZ. Felix Correia zette de gasten na klungelig verdedigen van de Friezen al snel op een voorsprong. Binnen twintig minuten wist Cambuur de schade echter te herstellen. Stanley Akoy zorgde voor de 1-1, waarna de rappe Issa Kallon de 2-1 tegen de touwen schoot. Hij deed dat op fraaie wijze. Kallon werd over rechts weggestuurd en stiftte de bal fraai over Jong AZ-doelman Rody de Boer. Een klein kwartier voor tijd stelde Robert Mühren de twaalfde zege van het seizoen definitief veilig. De spelers van Jong AZ meenden dat er voorafgaand aan het doelpunt een overtreding was gemaakt, maar kregen nul op het rekest.

Roda JC - Excelsior 1-4

Bij het duel tussen Roda JC en Excelsior hadden de eerste drie doelpunten een verhaal. Zo zette Roland Alberg de Zuid-Limburgers al na vier minuten op voorsprong. Hij deed daarmee zijn oude club pijn, aangezien Alberg in het verleden ook onder contract stond in Rotterdam. Excelsior stelde echter snel orde op zaken. De gelijkmaker, van Joël Zwarts, was een érg fraaie: hij verlengde een voorzet met veel gevoel met het hoofd en verraste Tom Muyters daarmee. De derde goal was zo mogelijk nog opmerkelijker. Roda-verdediger Pepijn Schlösser werkte de bal op wel erg schlemielige wijze in eigen doel. Hij wilde de bal wegtrappen, maar schoot keurig in de lange hoek binnen. Het duel werd tien minuten voor tijd gestaakt nadat Rai Vloet vanuit het publiek een en ander naar zich toe kreeg gegooid. Vlak voor tijd maakte Zwarts de tweede van de avond: 1-3. Ahmad Mendes Moreira zorgde daarna voor het slotstuk: 1-4.

Overige uitslagen:

FC Den Bosch – FC Dordrecht 3-2

Helmond Sport – Jong PSV 2-3

NAC Breda – MVV Maastricht 2-0

Telstar – Jong Ajax 2-3

TOP Oss – FC Eindhoven 3-1

Programma:

De Graafschap – Go Ahead Eagles (zondag, 14.30 uur)

Jong FC Utrecht – Almere City (maandag, 20.00 uur)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen