Slutsky stapt per direct op bij Vitesse na vijfde nederlaag op rij

29 november 2019, 22:06   Bijgewerkt: 29 november 2019, 22:37

Leonid Slutsky neemt per direct ontslag als trainer van Vitesse. De coach heeft vrijdag na de nederlaag tegen sc Heerenveen – de vijfde op rij – aangegeven niet verder te gaan bij de Arnhemmers. Eerder deze week werd het vertrouwen door de clubleiding nog toegezegd en voor de wedstrijd zei hij nog niet aan stoppen te denken, maar op die beslissing komt hij terug omdat hij het niet meer denkt om te draaien.

"Ik heb geprobeerd het om te draaien, maar ik kan niet alleen mijzelf denken. Als ik het niet kan omdraaien, kan iemand anders het misschien wel", zei hij tegenover FOX Sports. "Vitesse moet blijven meestrijden om de play-offs, elke coach in de wereld moet opstappen bij zulke resultaten. Ik wil iedereen bedanken voor deze geweldige tijd in Nederland. Een fantastische ervaring voor mij."

Eerder deze week waren er crisisgesprekken bij Vitesse na vier nederlagen in de Eredivisie bij Vitesse, maar hield men vertrouwen in de Rus. Ook aanvoerder Bryan Linssen [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/359773/aanvoerder-linssen-breekt-lans-voor-bekritiseerde-slutsky/,_blank,sprak] zijn vertrouwen uit in de capaciteiten van Slutsky, die zelf de kritiek weerlegde in aanloop naar het duel met sc Heerenveen. "We hebben meer punten dan vorig seizoen", zei de coach.

Lees ookSlutsky voelt geen druk over zijn positie: "Ben een ervaren coach"

Tegen sc Heerenveen leek zijn spelersgroep te reageren, door – ondanks het mindere van het spel te hebben – met 0-2 voor te komen in het Abe Lenstra Stadion. In het restant van de wedstrijd keerde de thuisploeg het tij alsnog en besliste zo het lot voor Vitesse, bij wie Slutsky direct na het teleurstellende duel besloot op te stappen. Met het verlies werd bovendien een negatief clubrecord gebroken: alleen in 1979/1980, 2002/2003 en 2006/2006 werd er zo vaak op rij verloren.

De Russische eigenaar Valeri Oyf haalde Slutsky in 2018 naar Arnhem. Vorig seizoen was er veel kritiek op het verdedigende spel van de Arnhemmers onder Slutsky's leiding, ook de spelers waren regelmatig aan het mokken in de media. Ook vorig seizoen lag hij serieus onder vuur, onder andere in januari toen de Arnhemmers vijf duels op rij niet goed presteerden. Hoewel er dus een hoop onrust was, gingen veel Vitesse-spelers wel voor de coach door het vuur: met zijn manier van werken en persoonlijkheid stal hij ook een hoop harten in Arnhem en omstreken, los van het sportieve aspect.  

Met zeges op AZ en FC Utrecht en een punt tegen Ajax ging het dit seizoen aan het begin bovendien veel beter dan de vorige jaargang waardoor er weinig aan de hand was, maar na de 0-4 zege op VVV-Venlo was de koek op en verloor Vitesse vijfmaal – ADO, FC Emmen, FC Groningen, Sparta Rotterdam en sc Heerenveen – op rij in de Eredivisie. Daarop besloot Slutsky vrijdagavond na de volgende domper zijn conclusies te trekken omdat hij denkt het niet meer om te kunnen draaien.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen