Boze Streller: "Liedjes over Holland zijn respectloos"

27 juni 2006, 10:38

Marco Streller zal zich zijn terugkeer in het RheinEnergie Stadion van Keulen ongetwijfeld anders voorgesteld hebben. De spits, die dit seizoen op huurbasis voor 1.FC Köln speelde en in de beslissende serie een strafschop miste, ergerde zich groen en geel aan de fans. 

Ongetwijfeld uit verveling zongen de toeschouwers tijdens het slaapverwekkende duel tussen Oekraïne en Zwitserland liedjes die niets met de wedstrijd te maken hadden. Zo werd het Keulse troetelkind Lukas Podolski veelvuldig toegezongen, terwijl ook de uitschakeling van Oranje niet ongemerkt voorbij ging. Het 'Ohne Holland, fahren wir nach Berlin' werd regelmatig ten gehore gebracht door de toeschouwers in Keulen.

Deze liedjes schoten bij Streller in het verkeerde keelgat. "Het is ontzettend moeilijk om te horen dat fans met dat soort liedjes bezig zijn, terwijl je een WK-wedstrijd aan het spelen bent. Ik vind het respectloos." Volgens de 25-jarige Zwitser is de FIFA overigens schuldig aan deze situatie. "Driekwart van het stadion bestond uit Duitse fans, terwijl legio Zwitsers niet aan een kaartje konden komen. Dat is zwak georganiseerd van de FIFA."

Overigens hield Streller in Keulen een twijfelachtige traditie in ere. Hoewel hij sinds de winterstop voor 1.FC Köln speelde, slaagde hij er nog nooit in om te scoren in het Keulse stadion. In de strafschoppenserie hield hij deze reeks keurig in stand, want zijn slappe inzet werd eenvoudig opgeraapt door de Oekrainse doelman Shovkovski.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen