Dortmund verpest Klinsmann-debuut, Schreuder gelijk

30 november 2019, 17:29   Bijgewerkt: 30 november 2019, 17:58

Borussia Dortmund heeft zaterdagmiddag een absolute crisis voorlopig afgeweerd. Op bezoek bij Hertha BSC - waar deze week een trainerswissel plaatsvond - kwam het al snel met 0-2 voor, maar na de rode kaart van Mats Hummels kwam het nog serieus in de problemen. Alfred Schreuder won wederom niet, terwijl RB Leipzig moeizaam won bij Paderborn. 

Waar Lucien Favre het vertrouwen kreeg van de clubleiding na de mindere prestaties, moest Hertha BSC-trainer Ante Covic wel de club uit Berlijn verlaten vanwege de tegenvallende resultaten. Jürgen Klinsmann nam het stokje over en had voor Javairo Dilrosun geen basisplaats ingeruimd. Karim Rekik stond wel in de basis, maar kon niet voorkomen dat Jadon Sancho na een kwartier de score opende, razendsnel gevolgd door de tweede via Thorgan Hazard.

Maar vlak voor de pauze ging het mis voor de bezoekers: Mats Hummels werd met een rode kaart (tweemaal geel) van het veld gestuurd en meteen na de thee leek het gelijk te worden, maar de 2-2 werd afgekeurd door de VAR. Hoewel BVB ook gevaarlijk bleef, was Hertha BSC in de slotfase nog dichtbij een punt, maar dat leed bleef Favre bespaard.

1899 Hoffenheim -  Fortuna Düsseldorf 1-1

Alfred Schreuder heeft met zijn elftal na de pijnlijke nederlaag van vorige week opnieuw vervelend puntverlies geleden. Hoewel Andrej Kramaric – die in zijn derde basisplaats dit seizoen net zo vaak scoorde – al na zes minuten de score opende voor Hoffenheim, ging het in de slotfase alsnog mis. Het spelniveau van Hoffenheim viel ver terug en drie minuten voor het einde maakte Rouwen Hennings gelijk namens de bezoekers. Na de ontmanteling tegen tien man van vorige week een nieuwe forse domper voor Schreuder. 

Padernborn – RB Leipzig 2-3

Na een klein half uur stond RB Leizpig al op ene 0-3 voorsprong, dankzij treffers van Patrik Schick, Marcel Sabitzer en Timo Werner en leek er geen vuiltje aan de lucht voor de bezoekers tegen de hekkensluiter – die vorige week bij Borussia Dortmund nog wel knap gelijkspeelde. Maar net als vorige week scoorde Streli Mamba, ditmaal na een goed uur voetballen. Toen Klaus Gjasula een kwartier voor tijd nogmaals scoorde namens de thuisploeg (2-3), was de spanning terug, maar in de fout ging de ploeg van Julian Nagelsman uiteindelijk niet.

Overige uitslag:

FC Köln – FC Augsburg 1-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen