Understatement van Koeman na loting: "Niet klagen"

30 november 2019, 19:41   Bijgewerkt: 2 december 2019, 13:08

Ronald Koeman heeft de loting van EURO 2020 met een glimlach gevolgd. De keuzeheer van Oranje was aanwezig in Boekarest en zag dat daar naast Oekraïne ook Oostenrijk aan Nederland gekoppeld wordt. Hij is niet ontevreden.

Uit Pot 3 had ook Portugal kunnen komen, maar het werd dus Oostenrijk. "Pot 3 was natuurlijk best zwaar met bijvoorbeeld Portugal. Dan mag je niet klagen met Oostenrijk, denk ik. Ook als je naar andere groepen kijkt. De groep met Engeland en die met Frankrijk, Duitsland en Portugal", tegen de NOS. Over Oostenrijk weet Koeman nog niet veel. "Ik weet niet heel veel van Oostenrijk, al ken ik natuurlijk wel een paar spelers. Ik vind het wel prettig dat we een land krijgen dat we niet eerder hebben getroffen."

Oekraïne is op papier de sterkste tegenstander uit de groep en is ook meteen de opponent in de eerste wedstrijd van Oranje. "Ze zaten in de poule met Portugal. Die hebben ze gewonnen. Wij weten hoe moeilijk het is om van Portugal te winnen. Gelukkig kregen we die niet. Ze zijn niet voor niets eerste geworden. Met Shevchenko als trainer zijn ze aan het veranderen. Het zal best een sterke tegenstander zijn."

Koeman zag dat Poule F de sterkste groep is. Daarin zitten Duitsland, Frankrijk en Portugal. "Die zullen daar niet blij mee zijn, maar als wij eerste in de poule kunnen we zelfs nog de derde van Groep F treffen. We weten hoe de poule is en willen alles winnen. Dan zien we wel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen