Van Dijk scoort twee keer bij zege: "Ik wil belangrijk zijn"

30 november 2019, 20:17

Virgil van Dijk is doorgaans verdedigend van grote waarde voor Liverpool, maar heeft zich zaterdag ook aanvallend laten zien bij de ploeg. De Nederlander scoorde twee keer tegen Brighton & Hove Albion (2-1) en had daarmee een groot aandeel in de overwinning.

Van Dijk staat sinds de start van het vorige seizoen op zeven goals en is daarmee de meest scorende verdediger van de Premier League. "Ik probeer belangrijk te zijn", zegt hij op de clubwebsite. "Met mijn lengte en koppende kwaliteiten ben ik gevaarlijk in het strafschopgebied. Ik zou nog meer kunnen scoren, maar het is niet gemakkelijk om altijd door de beste kopper van de tegenpartij te worden gedekt. Vandaag kon ik gelukkig twee keer ontsnappen."

Een probleemloze middag werd het niet voor Liverpool, dat het duel door een rode kaart van Alisson Becker met tien man eindige. "We hadden het beter moeten doen", zegt Van Dijk. "Brighton is een goede ploeg, we moeten hen de complimenten geven. Wij wilden de drie punten en hebben die gelukkig gepakt." Liverpool staat door de zege nu elf punten los, omdat Manchester City met 2-2 gelijkspeelde tegen Newcastle United.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen