Willem II laat geen spaan heel van armoedig Sparta

30 november 2019, 20:25

Willem II verloor dit seizoen nog maar één keer in het eigen Koning Willem II Stadion en ook zaterdagavond hadden de Tricolores geen moeite de overwinning over de streep te trekken: 4-0. De Tilburgers hadden geen kind aan een apathisch Sparta. Grote uitblinker aan Willem II-zijde was Mike Trésor Ndayishimiye.

Al na vijf minuten stond de thuisploeg op voorsprong. Ché Nunnely ontving de bal randje zestien en schoot kruislings in de lange hoek. Het was niet de start waar Sparta op hoopte. De Rotterdammers begonnen met Lars Veldwijk en Ragnar Ache in de spits, maar beide aanvallers kwamen totaal niet in het stuk voor. Het was zelfs Willem II dat bij de eerste de beste nieuwe kans de voorsprong verdubbelde. Ndayishimiye liep kinderlijk eenvoudig langs een aantal Sparta-verdedigers en schoot via Ariel Harush raak.

Het was Willem II, dat in tegenstelling tot de voorgaande weken, uiterst effectief met de kansen omsprong. Bij een 2-0 stand vielen beide ploegen wat terug. Het spel werd slordiger, maar Willem II kwam geen moment in de problemen. Er gebeurde dan ook vrij weinig op het veld, desondanks prikte de thuisploeg nog wel één keer vaker in de eerste helft. Een afgeslagen hoekschop belandde voor de voeten van vleugelverdediger Freek Heerkens, die zich niet bedacht en de bal prachtig met een dropkick in het Sparta-doel schoot.

Het was dat Sparta-keeper Harush als een van de weinige spelers bij de Rotterdammers zijn niveau wel haalde, anders had de score nog veel hoger uit kunnen vallen in het voordeel van Willem II. De thuisploeg vond het in het laatste kwartier wel welletjes. Sparta kreeg nog een aantal kansjes om een eretreffer te maken en kwam via Abdou Harroui het dichtstbij: hij schoot de bal via de vingertoppen van Timon Wellenreuther tegen de paal.

Zo eindigde de wedstrijd dus in een simpele 4-0 overwinning voor Willem II, dat ook niets te duchten had van een zwak en inspiratieloos Sparta. Door de overwinning klimt Willem II naar een virtuele vierde plek in de Eredivisie.

Opstellingen en beoordelingen*:

Willem II: Timon Wellenreuther 7; Bart Nieuwkoop 6,5, Sebastian Holmén 6,5, Jordens Peters 7, Freek Heerkens 7; Dries Saddiki 6,5, Pol Llonch 7, Mike Tresor Ndayishimiye 8; Che Nunnely 7,5 (79. Damil Dankerlui -), Vangelis Pavlidis 6,5 (85. Paul Gladon -), Mats Köhlert 7 (79. Marios Vroushai -)

Sparta Rotterdam: Ariel Harush 6,5; Khalid Karami 5, Bart Vriends 5, Jurgen Mattheij 4, Lassana Faye 3,5; Adil Auassar 4,5 (63. Laros Duarte 5,5), Bryan Smeets 4,5 (79. Dante Rigo -), Abdou Harroui 5, Mohamed Rayhi 5; Ragnar Ache 4,5, Lars Veldwijk 3,5 (63. Halil Dervisoglou 6,5)

Man of the Match: Mike Trésor Ndayishimiye

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling