Fortuna maakt knap einde aan ongeslagen reeks Groningen

30 november 2019, 21:55   Bijgewerkt: 30 november 2019, 22:48

Fortuna Sittard heeft zaterdagavond voor eigen publiek goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. De Limburgers maakten er tegen FC Groningen zeker geen spektakelstuk van, maar wonnen uiteindelijk wel door een doelpunt van invaller Rasmus Karjalainen (1-0). Zo kwam er na zeven wedstrijden aan einde aan de ongeslagen status van de Groningers, terwijl de Limburgers goede zaken doen. 

Trainer Danny Buijs besloot na een busrit van ruim vier uur niets te veranderen aan zijn basiself. Hij stuurde dezelfde spelers het veld op die vorige week gelijkspeelden tegen Feyenoord. Aan de kant van de thuisploeg verschenen Vitalie Damashkan en Alex Carbonell aan de aftrap. Zij begonnen op bezoek bij PEC Zwolle niet, maar mochten dit keer wel aantreden vanaf de start. Coach Sjors Ultee kon vanwege een schorsing niet beschikken over Amadou Ciss, terwijl Bassala Sambou een plekje op de reservebank toegewezen kreeg. Daarnaast keerde centrumverdediger Branislav Ninaj terug van een schorsing. Hij verving de geblesseerde Cian Harries.

Na de korte onderbreking speelde Fortuna wat brutaler en zo kwam de ploeg van Ultee ook tot mogelijkheden. In de beginfase had Damashkan al een grote kans gehad om de gastheer op voorsprong te zetten, maar hij vond doelman Sergio Padt op zijn weg. Verrassend genoeg was centrumverdediger Ninaj daarna nog dichter bij de openingstreffer. Na een mislukte vrije trap van Mark Diemers werd de bal nogmaals ingebracht door Felix Passlack. Ninaj verscheen vogeltjevrij in het doelgebied van FC Groningen, al kreeg hij de bal daar niet goed tegen zijn voet. Zodoende kon Padt andermaal redding brengen namens de Groningers.

FC Groningen begon vervolgens sterker aan de tweede helft en kreeg via Mohamed El Hankouri een uitstekende mogelijkheid. De vleugelaanvaller schoot van dichtbij richting het doel van Koselev, die op zijn beurt uitstekend redding wist te brengen. Daar bleef het echter bij voor de bezoekers, die dankzij Ko Itakura geen tegentreffer kregen via Damashkan. De huurling van Manchester City maakte verdedigend een prima indruk en hield de ongelukkige aanvaller van Fortuna van scoren af. Beide ploegen bleven vervolgens stuivertje wisselen wat kansen betreft en Koselev ranselde een knal van Hrustic fraai uit zijn doel.

Aan de overkant eiste twee invallers daarna een hoofdrol op namens Fortuna. Sambou hield de bal uitstekend vast rond het zestienmetergebied van Groningen en bediende Diemers vervolgens op maat. De middenvelder zag zijn schot gekeerd worden door Padt, maar in de rebound was Karjalainen er als de kippen bij om Fortuna op voorsprong te zetten: 1-0. De gasten probeerden in de slotfase nog een gelijkmaker te forceren, al mocht die poging niet niet baten. Koselev wist zijn doel ook in de slotfase schoon te houden en hielp Fortuna aan drie broodnodige punten. Volgende week brengen de Sittarders een bezoekje aan PSV, terwijl Groningen thuis tegen FC Utrecht speelt.

Opstellingen en beoordelingen*:

Fortuna Sittard: Alexei Koselev 7; Felix Passlack 6, Martin Angha 6, Branislav Ninaj 6, George Cox 5.5; Jorrit Smeets 6 (71. Rasmus Karjalainen -), Mark Diemers 6.5, Alex Carbonell 6 (84. Grégoire Amiot -); Clint Essers 6, Vitalie Damashkan 6 (69. Bassala Sambou 6.5), Tesfaldet Tekie 6.

FC Groningen: Sergio Padt 6; Deyovaisio Zeefuik 5.5, Mike te Wierik 6 (79. Gabriel Gudmundsson -), Ko Itakura 6.5, Django Warmerdam 6; Ahmed El Messaoudi 6, Ajdin Hrustic 6.5, Samir Memisevic 6; Joel Asoro 6 (79. Ramon Pascal Lundqvist -), Kaj Sierhuis 5.5 (72. Charlison Benschop -), Mohamed El Hankouri 6.

Man of the Match: Alexei Koselev

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen